Leerlingenraad

Leerlingenraad

De leerlingenraad bestaat uit (maximaal) 12 leerlingen. De leerlingenraad levert 3 vertegenwoordigers, die plaatsnemen in de MR en aan deze vergaderingen actief mogen deelnemen. Docenten dhr. Sander Bischoff en mw. Petra Scheltema zijn het aanspreekpunt en begeleiden de leerlingen waar nodig. Op deze manier kun je als leerling een bijdrage leveren of meebeslissen over zaken die de school (en dus jou als leerling!) aangaan.

Wil jij iets veranderen of heb je een duidelijke mening over zaken die school gerelateerd zijn?

Dan is het wel wat voor jou misschien! Mocht je interesse hebben om ook deel te (gaan) nemen, kun je je via onderstaande button bij ons aanmelden.

Mocht je een (andere) vraag of suggestie hebben, dan kan dat ook!

Even voorstellen!

AMBER KESSENS (VOORZITTER):

Hallo, mijn naam is Amber. Ik ben 16 jaar en zit in Havo 5. Ik zit al 5 jaar met heel veel plezier in de leerlingenraad en heb dit jaar zelfs de eer als voorzitter! Als voorzitter zorg je voor de agenda voor de bijeenkomsten en de communicatie tussen schoolleiding en leerlingenraad. Naast school ben ik druk bezig met verschillende dingen. Zo doe ik aan turnen en speel ik piano. “Ook is werken één van mijn vele hobby’s.”  In mijn vrije tijd vind ik avonden afspreken met mijn vrienden super leuk om te doen.

NIELS SCHIPPER (SECRETARIS):

Hola! Mijn naam is Niels Schipper en ik ben de secretaris van de leerlingenraad. Momenteel ben ik het langst zittende lid van de raad en ik ga dan nu ook, net als Amber, mijn vijfde jaar in. Ik ben 16 jaar oud en ik zit in A5. Als secretaris hou ik bij wat er allemaal precies in vergaderingen langs komt. Dit is erg belangrijk omdat de vele ideeën en opmerkingen niet verloren moeten gaan. Dit jaar hoop ik het contact met onze leerlingen te verbeteren zodat wij echt alle leerlingen kunnen vertegenwoordigen.

FENNA BREG (ALGEMEEN LID):

Hoi ik ben Fenna, ik ben 16 jaar oud en zit in havo 5.

Ik zit sinds de 3e klas in de leerlingenraad en doe dit met veel plezier, ik vind het belangrijk dat er een goeie sfeer is tijdens de vergaderingen.

BELLE VAN INEVELD (ALGEMEEN LID):

Hoi, ik heet Belle van Ineveld en ik ben algemeen lid van de leerlingenraad. Ik zit momenteel in atheneum vijf en ben zestien jaar oud. Dit wordt mijn tweede jaar in de leerlingenraad en hoop dit jaar de RSG weer een stukje duurzamer te maken.

LOÏS HOOIVELD (VICE-VOORZITTER):

Hoi ik ben Loïs Hooiveld ik ben 14 jaar oud en zit in h3. Ik ben vice-voorzitter in de leerlingenraad. Als vice-voorzitter neem ik de taken over al kan Amber (voorzitter) niet. Ik vind het belangrijk dat de communicatie tussen het bestuur en de leerlingen verbeterd.

HELENA POVER (ALGEMEEN LID):

Hoi hoi, Ik ben Helena Pover en ben 15 jaar en ik zit in klas m3e. Ik zit sinds dit nieuwe schooljaar bij de leerlingeraad. Ik vind het super leuk om in de leerlingeraad te zitten want we proberen met zen alle de school steeds beter te maken voor de ouders en de leerlingen natuurlijk. Hopelijk zien jullie ook het verschil uit eindelijk.

Liefs Helena

DAVID (ALGEMEEN LID)

Hallo, Ik ben David (uit Atheneum 3) en ik zit nu al 3 jaar in de leerlingenraad. Ik ben een algemeen lid. Ik probeer altijd het beste voor de school te doen. Naast de leerlingenraad doe ik ook aan kickboksen.

THIJS GERRITSEN (ALGEMEEN LID):

Hallo! Ik ben Thijs Gerritsen, een algemeen lid van de leerlingenraad. Ik zit momenteel in het 2e, en mijn favoriete vak is Engels. Verder vind ik het belangrijk dat de stem van de leerling wordt gehoord, dus wees echt niet bang om jezelf te laten horen.

EVELIEN DE GIER (ALGEMEEN LID):

Hallo, ik ben Evelien. Ik zit in Atheneum 5 op de RSG Enkhuizen en ik ben een algemeen lid van onze leerlingenraad. Ik zet mij graag om de leerlingen op onze school te representeren en de omgeving te verbeteren.

MARA SCHOONEMAN (ALGEMEEN LID):

Hey! Ik ben Mara Schooneman ik ben 15 jaar oud en zit in H3. Ik ben algemeen lid in de leerlingenraad. Ik wil me inzetten voor het leerlingen welzijn.

JELMAR (ALGEMEEN LID)

Hoi, ik ben Jelmar ik ben algemeen lid van de leerlingenraad, ik zit in atheneum 5 en ik zit al 4 jaar in de leerlingenraad. Ik wil er graag voor zorgen dat de stem van de leerlingen van onze school meer wordt gehoord.

AMY OVERWIJN (ALGEMEEN LID):

Hoi, ik ben Amy. Ik ben algemeen lid van de leerlingenraad, en ik zit in atheneum 5 hier op het RSG Enkhuizen. Ik vind het leuk om een steentje bij te kunnen dragen aan onze school, en hoop verbetering te zien in onze dagelijkse omgeving.

SANDER BISCHOFF (begeleider leerlingenraad)

In de eerste plaats ben ik docent economie op de RSG, maar verder doe ik meerdere taken. Eentje daarvan is al meerdere jaren het begeleiden van de leerlingenraad, wat ik met veel plezier doe. Ik draag de medezeggenschap van leerlingen een warm hart toe. Dat komt omdat ik de mening en zienswijze van leerlingen belangrijk en handig vind en daarnaast zelf op mijn oude middelbare school jaren voorzitter ben geweest van de leerlingenraad.