‘Economie in Bedrijf’ A2: € 2500 voor Bonte Piet

Maandagavond kon economie-docent Sander Bischoff een cheque overhandigen van € 2.500,- aan de bestuursleden van Wildopvang de Bonte Piet.

De afgelopen weken zijn de leerlingen uit atheneum 2 bezig geweest met het project ‘Economie in Bedrijf’. Binnen dit project richten de leerlingen een bedrijfje op en gaan ze, na het maken van een goed plan, aan de slag met een startkapitaal van twintig euro van de Rabobank. De sectie economie heeft dit project jaren geleden bedacht en inmiddels zijn ze al toe aan de 22e editie.

Binnen de drie klassen van A2 ontstonden er dit keer 21 ondernemingen die een scala aan producten verkocht: pepernoten, vogelvoer, 3D geprinte telefoonhoesjes/sleutelhangers, wenskaarten, gepersonaliseerde mokken, bedrukte T-shirts, broodjes knakworst, warme chocolademelk, theepakketjes, banketstaven, armbandjes/ringen, mugcake mix, versierd servies, tulpenbollen, sneeuwbollen, high tea, snoeppotten, boterkoek en andere lekkernijen.
Het project werd afgesloten met een eindpresentatie per groepje, waarin verantwoording werd afgelegd over de afgelopen weken. Dit werd gedaan voor de vele aanwezige ouders en een jury per klas. De avond startte met een ‘prijsuitreiking’ in de grote aula en het bekendmaken van het opgehaalde eindbedrag voor de Bonte Piet.

De Bonte Piet heeft als doel om wilde inheemse beschermde dieren die op wat voor manier dan ook in de problemen zijn gekomen op te vangen en te verzorgen. Per jaar komen circa 5500 gewonde, zieke en jonge vogels, hazen en wilde konijnen in de opvang in Midwoud. De Bonte Piet is uitgegroeid tot een erkend wildopvangcentrum. Ook de egels kunnen geholpen worden met het opgebrachte geld.

In de prijzen vielen de Plating Ladies (duurzaamheidsprijs), Snow Much Fun (orginaliteitsprijs) en Banketgeluk (aanmoedigingsprijs). Ook de top 4, met de hoogste winsten, mocht op het podium komen. Dit waren Wishfull Things (Dominique, Esmee, Demi, Kris), Mifebrelilike mokken (Mika, Femke, Bregje, Lilo), Infinity sieraden (Tess, Iris, Fenne) en RSTea by Femke. We kijken terug op een mooie avond en een geslaagde editie van het project ‘Economie in Bedrijf’.