Be You
Iedereen heeft recht op mijn mening!
denken
Ontdek jezelf en durf te denken!
de wereld
De ander, de wereld en de toekomst. Hoe ga ik daarmee om…
Young Life
Heldere ideeën en ‘tools’bij het dagelijks leven. Die krijg je in de Young Life stroom!

Young Life stroom

Houd jij van een goede discussie (of wil je dat leren) en wil je wel iets meer te weten komen over jezelf? 

Vind je de actualiteit interessant en wil je wel wat invloed hebben op de inhoud van de lessen? Dan zit je goed bij de Young Life stroom!

 

Iedereen weet tegenwoordig waarom onderwijs zo handig is. We leren kinderen hoe je moet rekenen, we leren piloten hoe je moet landen en chirurgen hoe je onze hersens moet opereren… Maar er is één gebied waaraan we eigenlijk ook veel aandacht zouden moeten besteden en dat laten we mensen helemaal zelf uitvinden: het leven zelf!

 

The Young Life stroom
The Young Life stroom gaat over JOU en de WERELD! Het helpt je namelijk op een prettige, leuke en vooral ook gelukkige manier door het leven te gaan.
Door met andere leerlingen en de docent na te denken over de thema’s als Ik, de Ander, de Wereld en de Toekomst, is de kans groot dat je (nog) lekkerder in je vel zit. Daardoor presteer je ook beter op en buiten school. Zo gek is die Young Life stroom dus helemaal niet!
In deze stroom richten we ons op de maatschappij waarin je leeft en de manier waarop mensen met elkaar omgaan. Je krijgt een programma verdeeld in thema’s.

 

leerjaar 1: leerjaar 2:
   
Wie ben ik? / levenskunst Muziek & emotie
Het goede leven / filosofie Jeugdcultuur
Gelukskunde Expert / uitvindingen / ondernemend denken
Zelfvertrouwen / stressreductie Being yourself
Verschillende levensbeschouwingen Multiculti / high tea
Gezondheid, mens en natuur Journalistiek / eigen blad
Iedereen heeft recht op mijn mening Sociale media
Vriendschap en liefde Utopische wereld
Mensenrechten Debat
Waarden en deugden Goede doelen
Levensvisieboek  

 

Waarom een Young Life stroom?
Je leert hier van alles zoals: je eigen motivatie ontwikkelen (wat wil ik?), verschillen respecteren, kritisch en creatief denken, keuzes maken, de ander leren kennen, verantwoordelijkheid nemen, goede gewoontes ontwikkelen, omgaan met tegenslag, etc.
Ook gaan we natuurlijk op stap buiten school naar bijvoorbeeld een museum, theater of filmhuis, doen we een professionele fotoshoot, overwin je jezelf in het Klimpark, ga je op excursie naar Amsterdam, ontmoet je gastdocenten, werk je samen met jongerencentra, ga je lekkers maken… en misschien heb jij zelf ook nog wel goede ideeën!

Voor welke leerlingen is the Young Life stroom bedoeld?
Voor alle nieuwe leerlingen die naar de brugklas gaan. Houd jij van een goede discussie (of wil je dat leren) en wil je wel iets meer te weten komen over jezelf? Vind je de actualiteit interessant en wil je wel wat invloed hebben op de inhoud van de lessen? Dan zit je goed bij de Young Life stroom. Durf te denken!

Wat kost de Young Life stroom?
Voor deze stroom wordt buiten het normale schoolgeld geen bijdrage gevraagd.