header 1
Ben jij erg creatief…?
header 2
Is fotografie of mode je lust en je leven..?
header 3
Is handvaardigheid je favoriete vak…?
header 4
Kies dan voor de kunst & cultuurstroom!!

Kunst & Cultuur stroom

 

Ben jij erg creatief, is mode of fotografie je lust en je leven? Houd jij van muziek, tekenen en handvaardigheid... Ben je geïnteresseerd om naast de algemene basisvaardigheden van deze vakken, ook dingen te leren over fashion, fotografie, mixed media, keramiek en grafiek. Vindt je dit leuk... dan is de cultuurstroom wat voor jou!

 

Vreemde vogels kleien

Zelf je film schieten

Een pop die praat

Vol gas dansen

Gekke toneelstukjes maken

Schilderen wat je ziet

Heel veel plezier hebben!

 

Waarom kunst en cultuur?

In de kunst en cultuur brugklas, ga je een handpop maken en daarna ga je zelf een script schrijven voor een film met je eigen handpop. Een schilderij schilderen op doek met verf van je eigen gemaakte stilleven, je werkt in een groep aan je eigen geschreven stukje toneel en je maakt van klei een vreemde vogel. Verder dansen we op verschillende muziek en allerlei stijlen.

Ook bezoeken we drie verschillende musea in Amsterdam nl. het van Gogh, het Stedelijk en het Rijksmuseum. En we bekijken wat kunstenaars vroeger en nu maken.

 

Voor welke leerlingen is de Kunst en cultuurstroom?

Voor alle nieuwe leerlingen die naar de brugklas gaan. We gaan ieder blok aan een project werken en samen maak je dan steeds iets nieuws! Je moet natuurlijk wel enthousiast zijn en openstaan voor nieuwe dingen.

 

Wat kost de Kunst en cultuurstroom?

Aangezien we met veel verschillende en soms dure materialen werken is een ouderbijdrage noodzakelijk. Met een jaarlijks vastgesteld bedrag bieden we je de mogelijkheid aan alle activiteiten, workshops en uitstapjes deel te nemen.

Kunst is dus veel meer dan een schilderij of een oud potje. Eigenlijk is het te veel om op te noemen en je komt er allemaal achter als je in de kunst en cultuurstroom zit!