RSG nieuwsbrief 2018-2019 nr. 1 - september 2018
schoolkrant de skepsis

Inhoud

In deze nieuwsbrief treft u:

 • Start schooljaar
 • Aanmelding nieuwsbrief
 • Foto's voor foldermateriaal
 • Webinar: Uw kind en uitgaansdrugs

Start schooljaar

De eerste week van het nieuwe schooljaar zit er al weer bijna op en we mogen stellen dat we goed uit de startblokken zijn gekomen. Dit jaar starten 271 leerlingen in de brugklas en we mogen onze aandacht aan 1504 leerlingen geven. Het docententeam is compleet, we zijn gestart zonder vacatures. Afgezet tegen de landelijke geluiden over het toenemende lerarentekort zijn we daar zeer tevreden over. We zijn klaar voor het nieuwe schooljaar!

De RSG is een bruisende school, een levendige gemeenschap, die draait op het enthousiasme van onze leerlingen, de inzet van alle medewerkers, maar ook op de betrokkenheid van de ouders. Ik nodig u daarom graag uit om actief deel te nemen aan de school. Dit kan door de informatie- en ouderavonden te bezoeken, maar het kan ook door lid te worden van één van de klankbordgroepen die binnen de school actief zijn. Als u interesse heeft in deelname aan een klankbordgroep kunt u zich aanmelden bij de schoolleider van de afdeling van uw zoon of dochter.

Wij horen het graag van u als u tevreden bent, maar ook als u dit niet bent en tips voor verbetering hebt. Als school willen wij er alles aan doen om 2018 – 2019 tot een geslaagd schooljaar te maken. Nauw contact en goede samenwerking tussen de school, de ouders en de leerlingen, stellen we daarbij zeer op prijs. Ik wens u samen met uw kind een succesvol schooljaar toe!

E. Kramer
Voorzitter College van Bestuur

Aanmelding nieuwsbrief

Naast de Informatiegids, die vóór de start van het schooljaar op de website is gepubliceerd en waarin algemene informatie wordt verstrekt, kent de RSG ook de maandelijkse RSG nieuwsbrief.
Deze verschijnt elke maand en brengt ouders op de hoogte van roosters, docentenwisselingen, extra activiteiten etcetera. De nieuwsbrief wordt digitaal verstuurd.

U kunt de RSG nieuwsbrief op twee manieren ontvangen:

 1. als e-mail via internet (na aanmelding);
 2. of uw kind kan de brief ophalen bij de balie van de onderwijsassistent.

Voordeel van digitale verzending is dat u deze automatisch elke maand ontvangt.

Om de nieuwsbrief digitaal te ontvangen moet u de volgende aanmeldingsprocedure volgen:

 1. Ga naar www.rsg-enkhuizen.nl.
 2. Klik aan: nieuws.
 3. Klik vervolgens aan in het uitklapmenu: nieuwsbrieven.
 4. Rol naar beneden totdat u ziet: aanmelden nieuwsbrief. Klik dit aan.
 5. Vul uw emailadres in en klik op: verzend.
 6. U ontvangt een bevestigingsmail van de RSG Enkhuizen. Klik op de link in deze mail om uw aanmelding te bevestigen.

Vanaf nu bent u aangemeld voor digitale toezending van de RSG-Nieuwsbrief.

M. Broersen / A. Helfensteijn
Bestuurssecretariaat

Foto’s voor foldermateriaal

Weet u nog?... die folder die de leerlingen ontvingen in groep 8?
Die brochure met al die leuke leerlingen erin die iets vertelden over onze school of wellicht herinnert u zich nog de poster die bij de basisschool hing met info over ons open huis?

Door de invoering van de AVG / nieuwe wet op privacy, is het (helaas) niet meer mogelijk om (als voorgaande jaren) “spontaan” foto’s te plaatsen voor dergelijke doeleinden. Hiervoor is officieel toestemming nodig van de ouders.
Aangezien we het wel zo leuk vinden om beeldmateriaal van onze eigen leerlingen te gebruiken hopen we met deze oproep dit te kunnen blijven doen!

Kortom; voor onze nieuwe brochure / wervingscampagne, zijn wij op zoek naar leerlingen die het leuk of (“gewoon goed”) vinden vinden om op de foto te gaan voor onze (toekomstige) nieuwe leerlingen.
Iedereen is van harte uitgenodigd zich aan te melden en je zou ons daar een groot plezier mee doen!

Meld je aan (of stuur je vraag hierover) aan: m.broersen@rsg-enkhuizen.nl

Bij voorbaat dank!

 

Margret Broersen

Redactie website

Webinar: Uw kind en uitgaansdrugs


Persbericht

Op woensdag 26 september organiseert Brijder Jeugd Preventie de webinar Uw kind en uitgaansdrugs. De webinar vindt plaats van 20:00 uur tot 21:00 uur en is gratis te volgen op computer of telefoon.

Wilt u als ouder uw kennis over uitgaansdrugs vergroten en wilt u weten hoe u met uw kind in gesprek kunt gaan over dit onderwerp? Op de webinar vertellen drie professionals van Brijder Jeugd u meer over populaire uitgaansdrugs, komt u te weten hoe u kunt herkennen of uw kind uitgaansdrugs gebruikt en informeren we u over mogelijke risico’s van gebruik. Tot slot lichten de professionals toe hoe u eventueel middelengebruik kunt bespreken met uw kind.

Wat is een webinar?
Een webinar is een live online uitzending waaraan iedereen kan deelnemen, vanaf elke gewenste plek via pc, laptop of tablet. Tijdens de webinar kunt u via een chat vragen stellen aan onze experts. Uw vragen worden zoveel mogelijk tijdens de webinar beantwoord.

Meedoen
Deelnemen is gratis en eenvoudig te regelen door u nu aan te melden via de link op onze website http://www.brijderjeugd.nl/uw-kind-en-uitgaansdrugs-webinar.html

Brijder Jeugd?

Brijder Jeugd biedt voorlichting, advies en hulpverlening aan jongeren van 12 t/m 23 jaar met verslavingsproblematiek en aan hun ouders/verzorgers.

Advies, voorlichting en hulp betreffen middelengebruik, zoals cannabis, alcohol of XTC, maar ook gokken, gamen of social mediagebruik.