RSG nieuwsbrief 2019-2020 nr.2 - oktober 2019
fietsverlichting

Mag het licht aan?

Een blik naar buiten en het wordt al snel duidelijk dat de zomer plaats heeft gemaakt voor de herfst. Jammer genoeg krijgen we dan ook de bijbehorende weersomstandigheden voorgeschoteld, hoewel ik ook wel eens heb begrepen dat zelfs daar liefhebbers van zijn. Regen en wind maken het niet altijd makkelijk om naar school te komen. Daar komt ook nog bij dat langzaam de dagen korter worden en het niet lang meer zal duren voordat de leerlingen weer in het donker hun weg naar school moeten vinden. Een belangrijk moment voor alle vaders en moeders en de leerlingen zelf natuurlijk om de verlichting van de fiets te controleren en in orde te maken. Goede verlichting betekent goede zichtbaarheid en dat is van groot belang om veilig van huis naar school en andersom te komen. Ik hoop dat we veilig de herfst door komen!

Sporten in de herfstvakantie
De RSG is een gezonde school! Je merkt dat in het aanbod van de schoolkantine, maar ook in de manier waarop wij onze leerlingen stimuleren om veel en vaak te bewegen. In dat kader werken we samen met sportservice West-Friesland en een flink aantal verenigingen en instellingen onder de naam Enkysport. In de herfstvakantie wordt een sportinstuif georganiseerd in sporthal de Drecht op woensdag 23 oktober. Een mooi moment voor uw zoon of dochter om eens flink te bewegen. Zie voor meer informatie de onderstaande flyer.

Eugène Kramer
Voorzitter College van Bestuur

Oproep klankbordgroep ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers,

Het nieuwe schooljaar is alweer een paar weken oud, iedereen lijkt zijn draai weer gevonden te hebben. Net zoals afgelopen schooljaar gaan we ook aankomend schooljaar graag met u in gesprek tijdens de klankbordbijeenkomsten voor ouders. U ervaart onze school als ouder en wij horen graag uw ervaringen. Bovendien leggen wij graag onze ideeën aan u voor zodat u ons feedback kunt geven. Bij dezen nodigen we u uit om u op te geven voor de klankbordgroep. 

Komend jaar zullen we de klankbordgroep iets anders inrichten dan u van ons gewend bent. Zo vinden de bijeenkomsten aan het einde van de middag plaats in plaats van in de avond. Bovendien starten we plenair met de ouders van alle afdelingen. Tijdens dit plenaire gedeelte zullen schoolbrede zaken aan de orde komen. Na het plenaire gedeelte is er ruimte om afdelingspecifieke zaken te bespreken. 

De klankbordbijeenkomsten vinden plaats op: 
6 november 2019 van 16.30 uur tot 18.00 uur
7 april 2020 van 16.30 uur tot 18.00 uur

U kunt zich tot en met 18 oktober 2019 voor de klankbordgroep opgeven via k.raven@rsg-enkhuizen.nl.
Voor de klankbordgroep tweetalig onderwijs kunt u zich aanmelden via tto@rsg-enkhuizen.nl.
Wilt u als u zich opgeeft de naam en de klas van uw kind vermelden? 

De ouders die zich opgegeven hebben, krijgen voor de eerste bijeenkomst een uitnodiging en agenda toegestuurd. 

We hopen u woensdag 6 november in de klankbordgroep te mogen begroeten.
Nick Broerse, directielid brugklas en vmbo-tl
Jochem Scheerman, directielid havo
Vivi Tervoort, directielid atheneum
Bart van Rhijn, brugklascoördinator
Sander de Jong, brugklascoördinator
Trevor Lewis, coördinator tweetalig onderwijs