Algemeen nieuws

Verslag van de bijeenkomst ''Groepsdruk''

Verslag van Ellen, ouder leerling RSG

 

Halt

 

Dinsdagavond zijn we, als ouders van de brugklasleerlingen van de RSG, flink aan het denken gezet over het begrip GROEPSDRUK.

Twee medewerkers van Halt gaven in hun presentatie aan waar wij, en dus ook onze kinderen, in ons sociale leven mee om moeten gaan. Aan de hand van filmpjes www.youtube.com/watch?v=-IBO-jmHt9k en een oefening werd ons duidelijk gemaakt hoe, nagenoeg iedereen, anders reageert wanneer hij/zij alleen is dan in een groep. Dit kan natuurlijk zowel positief als negatief zijn. Voorbeelden die gegeven werden zijn; natuurlijk het beginnen met roken, alcohol en drugs, maar ook kleding en (a-)sociaal gedrag.

Vragen vanuit de ouders waren hoe we kunnen voorkomen dat ze alcohol gaan drinken voor hun 18e jaar. Er is niet een antwoord wat bij ieder kind zal helpen maar Halt geeft aan dat het verbieden zeker bijdraagt. Hier is onderzoek naar gedaan en het blijkt dat wanneer ouders het niet goedkeuren kinderen hier positief op reageren.

Op meerdere vragen werd door Halt hetzelfde antwoord gegeven nl; Ga in gesprek, luister en vraag door, toon belangstelling, stel grenzen.

In de brugklassen wordt uitgebreid aandacht besteed aan het omgaan met groepsdruk. Een medewerker van Halt heeft of gaat in de brugklassen ditzelfde verhaal vertellen. Hierbij zijn/worden door Halt tips gegeven aan de kinderen. Wij als ouders kunnen met onze kinderen de tips die zij hebben opgeslagen in hun mobiel bespreken.

 

Ellen, ouder

 

TIPS!!

files/4/2/8/0/1/1/20171020105507.pdf