Forbes
"Het doel van het onderwijs is
een lege geest vervangen door een open geest" - Malcolm S. Forbes
Confucius
"Ik hoor en ik vergeet,
Ik zie en ik onthoud, Ik doe en ik begrijp." - Confucius

Economie in bedrijf

Een project van RSG Enkhuizen in samenwerking met Rabobank West-Friesland

Met het project ‘Economie in bedrijf’ brengt het vak economie de buitenwereld naar binnen.

De Rabobank geeft in februari (bij de kick-off) uitleg aan de beginnende ondernemers.

De leerlingen presenteren hun ondernemingsplan (plan van aanpak) in de les. Bij goedkeuring van de docent ontvangen ze van de Rabobank een kleine lening. De docenten economie begeleiden de leerlingen gedurende de hele periode.

De leerlingen zetten zich in om hun lening van €20,- terug te betalen en het bedrag (minstens) te verdubbelen. De winst gaat dit keer naar de Stichting Villa Pardoes.

Er wordt gewerkt in groepjes van drie/vier, met een echt ondernemingsplan en een begroting. De bedrijfjes  gaan hun producten en diensten op de markt brengen met als doel een zo groot mogelijke opbrengst. Opbrengst  in de breedste zin van het woord: allerlei ervaringen opdoen met het starten van een eigen bedrijf.

 

Afsluiting project ‘Economie in bedrijf’

Op donderdag 13 april vinden ’s avonds vanaf 19.30 uur de eindpresentaties plaats op de RSG Enkhuizen. Met ouders, docenten economie, vertegenwoordigers van de bank en het goede doel en leerlingen Havo-4 van de Businessschool als publiek of beoordelaars. De vijfentwintig bedrijfjes uit havo 2 laten zien wat ze hebben bereikt en waar ze de afgelopen weken mee bezig zijn geweest.