Algemeen nieuws

Voor onze nieuwe wervingscampagne, zijn wij dringend op zoek naar leerlingen die het leuk zouden vinden om met een leuke foto van zichzelf in de nieuwe informatiegids te komen. Iedereen is van harte uitgenodigd zich aan te melden en je zou ons daar een groot plezier mee doen!

 

Op 9 mei speelde theatergroep Playback de de RSG enkhuizen een voorstelling over ‘’Rijk’’.

Door een bijdrage van de Rabobank konden vier derdejaarsklassen vmbo-leerlingen deze voorstelling bijwonen.

De afgelopen weken zijn de vierdejaars leerlingen M&O bezig geweest met het uitwerken van een idee en het schrijven van een ondernemingsplan. Op dinsdag 17 april werd meegedaan aan de eerste finaledag van Spannend Ondernemen, een project van de Hogeschool Inholland Alkmaar. We kunnen wel zeggen dat onze leerlingen zich goed hebben gepresenteerd, want er werden drie prijzen gewonnen!

 

 

 

Economie in bedrijf voor RSG-leerlingen

Een bedrijf beginnen en de winst? Die gaat naar een goed doel!

Hoe werken aan een eigen bedrijf? Met een ondernemingsplan, taken verdelen, regelen van inkoop en verkoop, reclame maken met flyers en via social media. Het hebben een eigen bedrijf vraagt meer van de leerlingen dan ze hadden verwacht. Een bedrijf hebben, geeft best veel ”kopzorgen”. Hoe draai je op volle toeren mee in de economie?

 

 

 

 

Elk jaar organiseert de RSG tijdens het Open Huis een puzzeltocht.

Dit jaar hebben we ook weer heel veel ingevulde puzzelformulieren terug ontvangen van (misschien) toekomstige leerlingen en een winnaar ''getrokken'. Woensdag 16 mei heeft de prijsuitreiking plaatsgevonden op Het Kerspel te Hoogkarspel.