Algemeen nieuws

De afgelopen weken zijn de vierdejaars leerlingen M&O bezig geweest met het uitwerken van een idee en het schrijven van een ondernemingsplan. Op dinsdag 17 april werd meegedaan aan de eerste finaledag van Spannend Ondernemen, een project van de Hogeschool Inholland Alkmaar. We kunnen wel zeggen dat onze leerlingen zich goed hebben gepresenteerd, want er werden drie prijzen gewonnen!

 

 

 

Economie in bedrijf voor RSG-leerlingen

Een bedrijf beginnen en de winst? Die gaat naar een goed doel!

Hoe werken aan een eigen bedrijf? Met een ondernemingsplan, taken verdelen, regelen van inkoop en verkoop, reclame maken met flyers en via social media. Het hebben een eigen bedrijf vraagt meer van de leerlingen dan ze hadden verwacht. Een bedrijf hebben, geeft best veel ”kopzorgen”. Hoe draai je op volle toeren mee in de economie?

 

 

 

 

Elk jaar organiseert de RSG tijdens het Open Huis een puzzeltocht.

Dit jaar hebben we ook weer heel veel ingevulde puzzelformulieren terug ontvangen van (misschien) toekomstige leerlingen en een winnaar ''getrokken'. Woensdag 16 mei heeft de prijsuitreiking plaatsgevonden op Het Kerspel te Hoogkarspel.

 

 

Nieuw in 2018 is de RSG Europaweek. Dit betekent dat er de hele week extra aandacht wordt geschonken aan het thema Europa! In Europa wordt een groot deel van je leven bepaald. Van de leerstof op school tot de euro en nog vele andere wetten. Daarom besteden wij hier deze week extra aandacht aan.

 

In februari was er weer Open Huis voor alle toekomstige leerlingen.

We hopen dat iedereen terug kan kijken op een fijne avond en voldoende informatie heeft gekregen om tot een goede (school)keuze te komen. Succes. We zien je aanmelding graag tegemoet! Mocht je nog wat extra's willen zien...? Kijk dan vooral nog even verder.https://youtu.be/m6-rrfzAL04