Algemeen nieuws

In februari was er weer Open Huis voor alle toekomstige leerlingen.

We hopen dat iedereen terug kan kijken op een fijne avond en voldoende informatie heeft gekregen om tot een goede (school)keuze te komen. Succes. Mocht je nog wat extra's willen zien...? Kijk dan vooral nog even verder.

https://youtu.be/m6-rrfzAL04

 

Het is met gepaste trots dat wij u mededelen dat de RSG Enkhuizen vanaf volgend schooljaar haar deuren opent voor leerlingen met een

TL of tl/havo advies, die tweetalig onderwijs willen volgen!

 

 

Heel Enkhuizen leefde mee met de directie en kinderen van basisschool De Driespan aan de Flosbeugel die in oktober afbrandde. Slechts 2 lokalen bleven staan en daarmee was nagenoeg alles verloren. Elk jaar op de laatste dag voor de kerstvakantie, zetten alle leerlingen (en docenten) van de RSG zich in voor een goed doel. Met de verkoop van zelfgemaakte / zelfgebakken lekkers, spelletjes, 2e hands spullen etc. doet iedereen enorm zijn best om geld op te...

We leven in een wereld van overdaad. Juist daarom vindt de RSG het belangrijk dat jongeren leren dat gezond eten de normaalste zaak van de wereld is. De school heeft de keuze gemaakt om bewust en structureel te werken aan de gezondheid van leerlingen en docenten. Hierbij richten wij ons op voeding, sport, preventie van het gebruik van genotsmiddelen en het algemeen welzijn op meerdere terreinen.  

Economie in bedrijf voor RSG-leerlingen

Een bedrijf beginnen en de winst? Die gaat naar een goed doel!

Hoe werken aan een eigen bedrijf? Met een ondernemingsplan, taken verdelen, regelen van inkoop en verkoop, reclame maken met flyers en via social media. Het hebben een eigen bedrijf vraagt meer van de leerlingen dan ze hadden verwacht. Een bedrijf hebben, geeft best veel ”kopzorgen”. Hoe draai je op volle toeren mee in de economie?