Algemeen nieuws

Economie in bedrijf voor RSG-leerlingen

Een bedrijf beginnen en de winst? Die gaat naar een goed doel!

Hoe werken aan een eigen bedrijf? Met een ondernemingsplan, taken verdelen, regelen van inkoop en verkoop, reclame maken met flyers en via social media. Het hebben een eigen bedrijf vraagt meer van de leerlingen dan ze hadden verwacht. Een bedrijf hebben, geeft best veel ”kopzorgen”. Hoe draai je op volle toeren mee in de economie?

 

 

 

 

Elk jaar organiseert de RSG tijdens het Open Huis een puzzeltocht.

Dit jaar hebben we ook weer heel veel ingevulde puzzelformulieren terug ontvangen van (misschien) toekomstige leerlingen en een winnaar ''getrokken'' (nog even geheim). Ook hebben veel leerlingen een poging gedaan om de snoepaantallen in de potten te raden!

 

Aankomende week is er op de RSG Europaweek. Dit betekent dat er de hele week extra aandacht wordt geschonken aan het thema Europa! In Europa wordt een groot deel van je leven bepaald. Van de leerstof op school tot de euro en nog vele andere wetten. Daarom besteden wij hier deze week extra aandacht aan.

 

In februari was er weer Open Huis voor alle toekomstige leerlingen.

We hopen dat iedereen terug kan kijken op een fijne avond en voldoende informatie heeft gekregen om tot een goede (school)keuze te komen. Succes. Mocht je nog wat extra's willen zien...? Kijk dan vooral nog even verder.

https://youtu.be/m6-rrfzAL04

 

Het is met gepaste trots dat wij u mededelen dat de RSG Enkhuizen vanaf volgend schooljaar haar deuren opent voor leerlingen met een

TL of tl/havo advies, die tweetalig onderwijs willen volgen!