Samen
Samendenken, samenwerken,
Samen sterk!
Seeds
“Don't judge each day by the
harvest you reap but by the seeds that you plant.” ― Robert Louis Stevenson
Future
"Education is the foundation
upon which we build our future." - Christine Gregoire

Geschiedenis tto


Studeren in het buitenland wordt gemakkelijker voor een tto-leerling, uiteraard op het gebied van taal, maar ook door internationale erkende diploma’s die wij hier op de RSG Enkhuizen bieden en die sneller toegang bieden tot sommige studies.

 

De RSG Enkhuizen realiseerde een lang gekoesterde wens om tto-school te worden in 2005, met de eerste lichting. In 2010 kreeg de RSG Enkhuizen een kroon op het werk met de certificering van Nuffic (vh. het Europees Platform) als ‘tto-junior school.’ Elke vijf jaar wordt de afdeling grondig geïnspecteerd. De laatste inspectie heeft in januari 2020 plaatsgevonden.

 

Later, in 2011, zijn wij een Cambridge Associate School geworden. Hierdoor kunnen wij  internationaal erkend diploma’s van the University of Cambridge aanbieden.

 

Alle 31 tto docenten in het team zijn getoetst met de hoogste examens van de University of Cambridge en hebben een CLIL-opleiding gevolgd. Een groot aantal van de tto-docenten heeft ook in het buitenland lesgegeven. Wij hebben zes native speakers docenten in de tto-afdeling uit Engeland, Ierland en Amerika.

 

Wij zijn trots om de leerlingen tweetalig onderwijs op vmbo-tl, havo en atheneum niveau te mogen bieden!

 

Education for life!