See the world
Kom, zie de wereld in
tweetalig onderwijs!
Travel
Ga je mee naar Engeland?
Meer informatie
50% vakken
Je krijgt minimaal 50%
van je vakken in het Engels!
Wat nog meer?
Wat is...
Wat is tweetalig
onderwijs?
UK flag
Vind je Engels leuk
op de basisschool?

Waarom kiezen leerlingen voor tto?

 

Mijn naam is Eva en ik ben een aantal jaren geleden geslaagd voor mijn tto-diploma aan de RSG in Enkhuizen. Ik volg de opleiding schoonheids-specialiste aan het ROC in Amsterdam, dit doe ik in het Engels. Ik heb ervoor gekozen om mijn opleiding in het Engels te doen, omdat ik op deze manier mijn vak internationaal kan uitoefenen. Tijdens mijn stage in Amsterdam ontmoet ik veel internationale cliënten. Het beheersen van de Engelse taal komt dus zeer goed van pas en is haast een must! Ik ben dan ook erg blij dat ik heb besloten om mijn tto-diploma te behalen. Dit heeft mij enorm geholpen om mijn Engels op een hoog niveau te krijgen.

 

 

Mijn naam is Koen en ik ben ondertussen al heel wat jaren in het bezit van mijn tto-diploma. Dit diploma heb ik aan de RSG in Enkhuizen behaald en heeft mij al erg snel geholpen tijdens mijn opleiding. Ik doe een ICT-opleiding en krijg de lesstof in het Engels. Ook heb ik in het verleden stage gelopen bij een bedrijf waar Engels gesproken werd. Door het volgen van het tto-programma op de RSG heb ik een uitgebreide kennis op het gebied van Engels. Dit heeft als gevolg dat ik nu een stapje voor heb op de rest en de communicatie met zowel mijn docent als met mijn stagebegeleiders altijd helder is geweest. 

 

 

Mijn naam is Feya. In 2016 heb ik mijn tto-diploma mogen ontvangen op de RSG in Enkhuizen. Op dit moment volg ik een opleiding tot docent Engels. Ik ben het tto-programma gaan volgen, vooral omdat ik Engels altijd een erg mooie taal heb gevonden en de introductiedagen mij zeer nieuwsgierig hadden gemaakt naar wat tto allemaal te bieden heeft. Vele jaren later kan ik erg positief op deze beslissing terugkijken. Niet allen was het programma erg leuk en leerzaam, ook heeft tto mij tijdens mijn opleiding een voorsprong gegeven op mijn klasgenoten. TTO heeft mij een sterke Engelse basis gegeven om op te kunnen blijven bouwen tijdens mijn opleiding. Het programma heeft ook mijn internationale kennis verbreed. Ondertussen ben ik vier jaar verder en loop ik nu zelf stage op de RSG en dat heb ik mede door het tto-programma kunnen bereiken.

 

 

Mijn naam is Tygo. Met tweetalig onderwijs leer je niet alleen vloeiend Engels spreken maar je leert ook om jezelf aan te passen in verschillende situaties. Zo moet je kunnen ‘switchen’ tussen de Nederlandse taal en de Engelse taal. Daarbij komt dat met Engels als wereldtaal je bijna altijd kunt communiceren met andere mensen. Zo heb ik tijdens mijn juridische stage een cliënt kunnen vertegenwoordigen omdat ik de Engelse taal vaardig ben. Kortom tweetalig onderwijs is meer dan alleen een taal leren. Het leert je snel kunnen nadenken en jezelf kunnen aanpassen aan de situatie.