See the world
Kom, zie de wereld in
tweetalig onderwijs!
Travel
Ga je mee naar Engeland?
Meer informatie
50% vakken
Je krijgt minimaal 50%
van je vakken in het Engels!
Wat nog meer?
Wat is...
Wat is tweetalig
onderwijs?
UK flag
Vind je Engels leuk
op de basisschool?

De wereld in met tweetalig onderwijs

 

Reizen

 

Vooral binnen de tto-afdeling neemt internationalisering een prominente plaats in.

 

In de tto-junior school, brengen de leerlingen een bezoek aan het buitenland of worden buitenlandse leerlingen bij ons ontvangen. In klas 1 tto is er een vierdaagse reis naar Hastings. In het programma proberen we naast een dagje London o.a. een bezoek aan Battle Abbey op te nemen, voor een history lesson. Een cricketworkshop staat ook op het programma. In de tweede klas, vertrekken de leerlingen (havo/vwo) naar Den Haag voor een rondleiding van het Tweede Kamer en Ridderzaal...uiteraard in het Engels. De tweetalig vmbo-leerlingen bezoeken de vakantiebeurs in Utrecht als onderdeel van de BTEC Travel & Tourism opleiding. In de derde klas van het tto gaan we naar Cambridge waar de leerlingen veel verschillende activiteiten maken en op de laatste dag naar Londen gaan, naar de West End voor een musical of wij gaan op uitwisseling naar het buitenland.

 

De reizen zijn een essentieel onderdeel van het programma. De leerlingen en leraren spreken de hele reis Engels en de programmaonderdelen geven de leerlingen een goede kijk op het leven buiten Nederland. Dit komt mede doordat ze op enkele van deze reizen in gastgezinnen worden ondergebracht, wat hun taalverwerving natuurlijk weer ten goede komt. Leerlingen worden in twee- en drietallen bij de gastgezinnen geplaatst. De reis zorgt door de variëteit aan activiteiten voor verdieping in hun tweetalige programma. Elk onderdeel van het programma in het buitenland zit vast aan leerdoelen voor de vakken op school en verslagen worden in de tweetalig onderwijs portfolio opgeslagen. 

 

Op alle reizen (inclusief de reizen van de tweetalig onderwijs afdeling) geldt een aantal voorwaarden. U kunt de schoolreizen voorwaarden hier lezen.

Voor informatie over reisdocumenten voor internationale schoolreizen leest u hier.