Birds
Kill two birds with one stone...
achieve more with Anglia- improve your English and pick up an English diploma too!
Roadsign
Whatever your direction...
...there's always an Anglia examination!
Umbrellas
Rains, reins or reigns?
Learn with Anglia examinations!

Hoe verder met Anglia?

 

Wist jij dat als je wilt studeren aan een HBO instelling of aan de Universiteit  80% van de vakliteratuur in het Engels wordt gegeven? En ook tijdens colleges en stages is het Engels vaak de voertaal. Ook in je werk zul je steeds meer te maken krijgen met het Engels in bijvoorbeeld het bedrijfsleven, de horeca etc.

 
Met Anglia kun je je Engelse taalvaardigheid verbeteren en tegelijkertijd toewerken naar het behalen van een internationaal erkend certificaat op je eigen niveau.
Je hebt inmiddels de placementtest gedaan in de klas en misschien al gewerkt aan een van de proefexamens op je eigen Anglia niveau.

 

Wil je meedoen aan de Anglia examens in april (onderbouw en examenklassen) of  mei (bovenbouw klassen)? Dan kun je een inschrijfformulier halen in je eigen domein. Op dat formulier staat precies wat de tarieven zijn voor ieder Anglia niveau en wat je moet doen om je aan te melden.

Daarna kun je aan de slag met Anglia. Hier zijn nog wat aanwijzingen om het oefenen met de proefexamens van Anglia gemakkelijker te maken.

Als je de site van Anglia bezoekt, www.anglia.nl, vind je eigenlijk alle informatie die je nodig hebt.
Klik HIER om naar de de 'Central Documents' te gaan.

Daarna ga je verder als volgt:
1. klik op General Intermediate of Higher Levels
2. Maak nu in de linkerkolom je keuze uit het uitgeklapte menu
3. klik onderaan de pagina op Download from the Central Documents page
4. klik op het kleine driehoekje bij Sample Papers
5. klik op C of D en daar vind je alle oefenexamens per level

Op de examens site kun je ook informatie vinden  over de actuele tarieven, extra grammatica oefeningen bij grammar points, en links naar oefeningen met allemaal extra oefen materiaal.

 

Uiteraard zijn wij nieuwsgierig naar je voortgang; daarom lijkt het ons handig dat je als je een proefexamen hebt gemaakt (minimaal 3, maar liever 4 of 5 ter voorbereiding op je Anglia examen) je je eigen docent Engels hiervan het resultaat komt vertellen, of hem/haar een gedeelte laat nakijken (bijvoorbeeld het schrijf gedeelte).

 

Tijdens het examen moet je ook een stukje luisteren, maar de ervaring leert dat je hiervoor genoeg voorbereiding krijgt in de lessen.

Wil je meedoen aan meer dan 1 examen, dan vindt het examen General English plaats in april, en het Business Examen in mei.

 

Wij gaan ervan uit, dat elke leerling die meedoet zijn eigen verantwoordelijkheid kent, en in staat is in de elektronische leeromgeving die Anglia aanbiedt, zich voldoende voor te bereiden op het examen, zodat elke leerling daarvoor in principe kan slagen. Daar moet je dan dus wel voldoende examens voor oefenen, zoals eerder gezegd. minstens 3, maar liever meer.

 

De Anglia docenten wensen jullie heel veel succes, en aarzel niet om langs te komen om te laten nakijken, of als je iets niet begrijpt. Tot ziens!

 

Het Anglia Team
RSG Enkhuizen