FAQ ouderspreekavond

Klik hier voor: Stappenplan voor aanvragen gesprekken ouderspreekavond - maart 2020

 

Veel gestelde vragen ouderspreekavond

 

 1. Wanneer vindt de ouderspreekavond plaats?
  De ouderspreekavond vindt plaats op dinsdag 24 maart 2019 van 18:30 uur tot 22:00 uur.

 2. Wanneer is de deadline voor het aanvragen van gesprekken voor de ouderspreekavond?
  De inschrijving voor de ouderspreekavond sluit dinsdag 17 maart 2019 om 9.00 uur. Daarna kunt u zich niet meer inschrijven.

 3. Hoe kan ik gesprekken aanvragen voor de ouderspreekavond?
  Het aanvragen van gesprekken voor ouderspreekavond gaat via het Zermelo Portal. Het Zermelo Portal is een afgeschermde website waar leerlingen hun (toets)rooster kunnen bekijken, waar leerlingen eventueel een vakkenpakketkeuze maken voor een nieuw schooljaar, maar ook waar u gespreksaanvragen kunt doen voor de ouderspreekavond.
  Het Zermelo Portal is te bereiken op het volgende internetadres: https://rsgenkhuizen.zportal.nl

 

 1. Hoe vraag ik gesprekken aan via het Zermelo Portal?
  Voor ouders/verzorgers is de handleiding “Stappenplan voor het aanvragen van gesprekken voor de ouderspreekavond” geschreven voor het aanvragen van gesprekken. Hierin staat stap voor stap weergegeven hoe u gesprekken via het Zermelo Portal kunt aanvragen.
  Klik hier voor: Stappenplan voor aanvragen gesprekken ouderspreekavond - maart 2020

 

 1. Ik heb meerdere kinderen die op de RSG Enkhuizen zitten, maar ik heb maar één uitnodiging ontvangen. Klopt dat?
  Ja, dat klopt. Indien u meerdere kinderen op de RSG Enkhuizen hebt zitten dan ontvangt u maar één uitnodiging. U kunt in het Zermelo Portal namelijk voor alle kinderen tegelijk uw gespreksaanvragen versturen.

 

 1. Ik heb een kind in een van de examenklassen (vmbo-t-4, havo-5, atheneum-6), maar voor hem/haar kan ik geen gesprekken aanvragen. Klopt dat?
  Ja, dat klopt. Deze ouderspreekavond heeft geen betrekking op leerlingen uit de examenklassen.

 

 1. Waar kan ik de behaalde resultaten van mijn kind zien?
  Op het rapport en in Magister kunt u per vak zien welke resultaten uw kind tot nu toe gehaald heeft. Op basis daarvan kunt u aangeven welke docenten u wilt spreken tijdens de ouderspreekavond. Het uitdelen van het 2e rapport staat gepland op dinsdag 10 maart. Het rapport wordt verstrekt door de mentor.

 

 1. Hoeveel gesprekken mag ik aanvragen?
  U kunt per kind maximaal 3 gesprekken aanvragen. Het maximum aantal gesprekken is dus afhankelijk van het aantal kinderen dat voor de ouderspreekavond in aanmerking komt.

 

 1. Hoe lang duurt een gesprek met een docent?
  De spreektijd per docent is 7 minuten.

 

 1. Een gesprek van 7 minuten is te kort. Kan ik een langer gesprek aanvragen?
  Indien u verwacht dat 7 minuten te kort is, dan kunt u een persoonlijke afspraak met de betrokken docent maken voor een nader onderhoud. De e-mailadressen van alle docenten kunt u vinden op deze website (rsg-enkhuizen.nl).

 

 1. Kan ik van te voren een gespreksonderwerp aangeven waar ik het met de docent over wil hebben?
  Ja dat kan. De docent zal dit zeer waarderen. U kunt in het Zermelo Portal per gesprek aangeven waar u het tijdens het gesprek over wilt hebben. Hoe u dit moet doen staat beschreven in de korte handleiding onder stap 3.

 

 1. Ik ben op dinsdag 26 maart beperkt beschikbaar voor een gesprek. Kan ik een voorkeurstijd aangeven?
  Helaas is het in verband met de complexiteit van het rooster niet mogelijk rekening te houden met eventuele tijdwensen.

 

 1. Ik wil een docent spreken die niet staat weergegeven in het Zermelo Portal. Kan ik evengoed een gesprek met de betreffende docent aanvragen?
  Ja, dat kan. Indien u een docent wilt spreken die niet staat weergegeven in het Zermelo Portal, dan kunt u dit via een opmerking aan de roostermaker kenbaar maken. Hoe u dit moet doen staat beschreven in de korte handleiding onder stap 3.

 

 1. Ik probeer in te loggen met de inloggegevens die ik ook gebruikt hebt voor de ouderspreekavond van vorig schooljaar, maar het lukt niet om in te loggen. Klopt dat?
  Ja, dat klopt. Uw inloggegevens zijn voor schooljaar 2019-2020 gereset. Voor de ouderspreekavond van december 2019 heeft u nieuwe inloggegevens ontvangen. Deze kunt u weer gebruiken voor de ouderspreekavond van dinsdag 24 maart 2020. Indien u uw wachtwoord niet hebt aangepast in een persoonlijk wachtwoord, dan geldt het wachtwoord die u ontvangen hebt in de e-mail van 10 maart 2020.

 

 1. Ik probeer in te loggen met de inloggegevens uit de e-mail van dinsdag 10 maart 2020, maar ik krijg een melding van een ongeldige gebruikersnaam en/of wachtwoord. Hoe kan dat?
  Dit kan twee dingen betekenen:
  • U probeert in te loggen in een Zermelo Portal van een andere school;
   Er zijn meer scholen die gebruik maken van het Zermelo Portal. Let er bij het inloggen goed op dat u wel probeert in te loggen in het Portal van de RSG Enkhuizen. Dit kunt u controleren in uw adresbalk of via de welkomtekst “Welkom bij het Zermelo Portal van de RSG Enkhuizen” onder ‘Mededeling van de beheerder’.
  • U heeft uw gebruikersnaam en/of wachtwoord is niet goed ingevoerd;
   U kunt het beste uw gebruikersnaam en wachtwoord uit de e-mail die u op dinsdag 10 maart 2020 ontvangen hebt kopiëren en deze plakken in de inlogpagina van het Zermelo Portal. Dan weet u zeker dat u de juiste inloggegevens gebruikt.

 2. Ik heb geen e-mail met gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen. Hoe kan dat?
  Alle ouders hebben een uitnodiging voor de ouderspreekavond ontvangen op het e-mailadres dat bekend is in Magister. De uitnodiging is op dinsdag 10 maart 2020 verstuurd door de roosterkamer van de RSG Enkhuizen. Mogelijk dat uw uitnodiging in uw spam terecht is gekomen.

 

 1. Ik ben mijn gebruikersnaam vergeten. Hoe kan ik die opnieuw aanvragen?
  Voor de ouderspreekavond maken we gebruik van uw e-mailadres dat in Magister bekend is. U kunt vanaf dat e-mailadres een e-mail sturen naar roosterkamer@rsg-enkhuizen.nl met het verzoek uw gebruikersnaam opnieuw te mailen. Wilt u ook de naam/namen van uw kind/kinderen vermelden? Met de gebruikersnaam kunt u zelf een nieuw wachtwoord aanvragen.

 

 1. Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Hoe kan ik een nieuw wachtwoord aanvragen?
  U heeft uw gebruikersnaam nodig om een nieuw wachtwoord aan te vragen. Uw gebruikersnaam begint met de letter v met daar achter 4 cijfers. Bijvoorbeeld: v9999
  Op https://rsgenkhuizen.zportal.nl kunt u klikken op ‘Wachtwoord vergeten?’ en daar een nieuw wachtwoord aanvragen.

 

 1. Kan ik elke internetbrowser gebruiken om in te loggen?
  Safari van Apple geeft de site niet goed weer. Browsers als Chrome, Internet Explorer, Edge en Mozilla Firefox werken goed.

 

 1. Kan ik mijn gespreksaanvragen wijzigen?
  U kunt tot uiterlijk dinsdag 17 maart 9.00 uur uw gespreksaanvragen wijzigen. Uw laatst ingediende gespreksaanvragen worden door de roostermaker gebruikt voor het rooster van de ouderspreekavond.

 2. Hoe ontvangen ik mijn rooster voor de ouderspreekavond?
  Wanneer het rooster voor de ouderspreekavond gemaakt is, worden uw gesprekken ook in het Zermelo Portal gepubliceerd. U kunt daar dan zien op welke datum, op welk tijdstip en in welk lokaal uw gesprekken zijn ingeroosterd. Wij proberen het rooster vanaf donderdag 19 maart zichtbaar te maken. U krijgt van ons een e-mail als het rooster is gepubliceerd.