FAQ ouderspreekavond

Veel gestelde vragen ouderspreekavond

 

 • Hoe kan ik gesprekken aanvragen voor de ouderspreekavond?
  Anders dan voorgaande jaren gaat het aanvragen van gesprekken voor ouderspreekavond via het Zermelo Portal. Het Zermelo Portal is een afgeschermde website waar leerlingen hun (toets)rooster kunnen bekijken, waar leerlingen eventueel een vakkenpakketkeuze maken voor een nieuw schooljaar, maar ook waar u gespreksaanvragen kunt doen voor de ouderspreekavond.
  Het Zermelo Portal is te bereiken op het volgende internetadres https://rsgenkhuizen.zportal.nl

 

 • Ik heb geen e-mail met gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen. Hoe kan dat?
  Alle ouders hebben een uitnodiging voor de ouderspreekavond ontvangen op het e-mailadres dat bekend is in Magister. De uitnodiging is op donderdag 30 november verstuurd door de roosterkamer van de RSG Enkhuizen. Mogelijk dat uw uitnodiging in uw spam terecht is gekomen.

 

 • Ik ben mijn gebruikersnaam vergeten. Hoe kan ik die opnieuw aanvragen?
  Voor de ouderspreekavond maken we gebruik van uw e-mailadres dat in Magister bekend is. U kunt vanaf dat e-mailadres een mail sturen naar roosterkamer@rsg-enkhuizen.nl met het verzoek uw gebruikersnaam opnieuw te mailen. Wilt u ook de naam/namen van uw kind/kinderen vermelden? Met de gebruikersnaam kunt u zelf een nieuw wachtwoord aanvragen.

 

 • Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Hoe kan ik een nieuw wachtwoord aanvragen?
  U heeft uw gebruikersnaam nodig om een nieuw wachtwoord aan te vragen. Uw gebruikersnaam begint met de letter v met daar achter 4 cijfers. Bijvoorbeeld: v9999
  Op https://rsgenkhuizen.zportal.nl kunt u klikken op ‘Wachtwoord vergeten?’ en daar een nieuw wachtwoord aanvragen.

 

 • Kan ik elke internetbrowser gebruiken om in te loggen?
  Safari van Apple geeft de site niet goed weer. Browsers als Chrome, Internet Explorer, Edge en Mozilla Firefox werken goed.

 

 

 • Kan ik mijn gespreksaanvragen wijzigen?
  U kunt tot uiterlijk dinsdag 5 december 9.00 uur uw gespreksaanvragen wijzigen. Uw laatst ingediende gespreksaanvragen worden door de roostermaker gebruikt voor het rooster van de ouderspreekavond.

 

 • Hoe ontvangen ik mijn rooster voor de ouderspreekavond?
  Wanneer het rooster voor de ouderspreekavond gemaakt is, worden uw gesprekken ook in het Zermelo Portal gepubliceerd. U kunt daar dan zien op welke datum, op welk tijdstip en in welk lokaal uw gesprekken zijn ingeroosterd. Wij proberen het rooster vanaf donderdag 7 december 2017 zichtbaar te maken. U krijgt van ons een e-mail als het rooster is gepubliceerd.