RSG... wie zijn wij?

De school die kansen biedt
Ook de RSG Enkhuizen wil dat je bij ons je diploma haalt. Liefst een zo hoog mogelijk diploma. Dat is niet hetzelfde als het hoogste! Het is belangrijk dat je in de opleiding komt die op dát moment het beste bij je past. En dat is niet voor elke leerling gelijk. We zijn immers allemaal verschillend!
Daarom volgen wij jou steeds bij je leren en presteren. Waar ben je goed in en waarin nog niet. Hoe leer je goed en wat pak je niet goed aan. Dat is van groot belang omdat jij moet leren hoe je het liefste leert. Maar ook of die manier van leren bij elk vak past. Vast en zeker niet! Dus moet je ontdekken hoe je op een andere manier kan leren. Het leren van de leerling staat bij ons voorop, zeggen wij heel officieel.
Eenmaal na de brugklas kan je bij ons op het Atheneum, het Havo of de Theoretische Leerweg (zeg maar: de Mavo) komen. We kijken niet alleen naar je cijfers, maar ook hoe je leert, wat voor soort vragen je stelt, of je een doorzetter bent, welke cijfers je haalt voor verschillende soorten opdrachten, enzovoort. Als het even kan, willen we een leerling de kans geven naar de hoogst mogelijke opleiding te gaan. We willen graag een school zijn die jou kansen biedt. Maar boven alles staat: het moet een echte, een haalbare kans zijn! Jij moet op de juiste plek terecht komen.

Andere programma’s en opleidingen
De RSG biedt jou nog meer:

  1. Tweetalig onderwijs in de eerste drie leerjaren van Atheneum en Havo. Ruim de helft van de lessen wordt in het Engels gegeven. Reken maar dat je dan goed Engels leert! Engels wordt op universiteiten en hogescholen steeds belangrijker. De kans is groot dat je later Engels spreekt en schrijft voor je werk. 
  2. Elke leerling kan op elk niveau het Engelstalige Anglia-programma volgen en certificaten halen. 
  3. In leerjaar 3 en 4 van het vmbo en in de hogere leerjaren van Atheneum en Havo kan je meedoen met de Cambridge General English programma's en kan je internationaal erkende Cambridge English diploma's halen op een hoger niveau.

  4. In het eerste en tweede leerjaar kan je in de stromenschool kiezen voor een stroom: Sport, Kunst en Cultuur, Brede Stroom en Science en ICT. Twee klokuur per week krijg je een apart programma binnen de stroom die je kiest.
  5. De Business-school in Havo leert je bij economie hoe belangrijk ondernemen is. Iemand die een bedrijf begint, is b.v. een ondernemer.

 

Een kleinschalige school met korte lijnen
De RSG is de kleinste scholengemeenschap in West-Friesland. Maar de school is ook klein georganiseerd: vier minischolen van elk 300-350 leerlingen. Elk met hun eigen docententeam, een eigen conrector en een eigen ruimte voor zelfstandig en groepswerk. Typisch iets waar de RSG zich in onderscheidt.

 

Een actieve school
Omdat je schooltijd een prachtige tijd moet zijn, organiseert de RSG veel andere activiteiten: schoolfeesten, brugklaskamp, excursies, cabaret, theeconcert, schoolkrant, debatwedstrijden, enz.

 

RSG, een levende school, een school voor je leven! Mee eens?