brugklas leerling
Jesse..
Ik vond het een moeilijke keuze....maar ben heel blij op de RSG!
Francine
Francine, brugklasleerling
"Ik vind de RSG een toffe school. Het gaat heel anders dan op de basisschool, maar met hulp van mijn mentor was ik snel gewend"
Header - Groep 8 info
Een nieuwe school...
een nieuwe stap. Je bent van harte welkom! 7 en 8 februari OPEN HUIS!
Lotte
Lotte en Tessa,
"Wat wij leuk vinden aan de RSG is dat er zoveel leuke activiteiten worden georganiseerd het hele jaar door"
Joeri
Joeri,
"Voor mij is de RSG een fijne en vertrouwde plek, waar ik me veilig voel"

OPEN HUIS 2018

Het ‘Open Huis’ 2018 van de RSG-Enkhuizen is op woensdagavond 7 februari van 19.30 uur tot 21.30 uur

(bij voorkeur voor leerlingen en ouders uit Enkhuizen) en op donderdagavond 8 februari van 19.30 uur tot 21.30 uur (bij voorkeur voor leerlingen en ouders uit de omliggende gemeenten). We hebben voor deze spreiding gekozen om een te grote drukte op één moment te voorkomen en zo kunnen we  iedereen zo optimaal mogelijk informeren. Mocht u toch de voorkeur aan de andere avond geven, bent u uiteraard ook van harte welkom.  

 

Het ‘Open Huis’ wordt op beide dagen centraal geopend door de vooritter College van Bestuur dhr. Eugène Kramer, waarna één van de brugklascoördinatoren (dhr. Sander de Jong of dhr. Bart van Rhijn) een kort woord richt tot de aanstaande brugklasleerlingen. De school presenteert zich op deze avonden in al haar facetten.

 

Het is een goede gelegenheid om te ervaren wat de RSG te bieden heeft en de sfeer van de school te ''voelen''.

Bij binnenkomst worden ouders en kinderen verwelkomd door het RSG-huisorkest en enkele solisten o.l.v. muziekdocent  dhr. Menno Bruin.

Na de opening krijgt men de gelegenheid om de school te bezichtigen en is er een presentatie van alle vakken die op de RSG worden gegeven.

 

In de grote aula zijn er demonstraties van de Sportstroom en ook de andere stromen: Science/ICT, Kunst en Cultuur en de Young Life stroom presenteren zich. Een speciale ruimte is ingericht voor het tweetalig onderwijs (tto) waar geïnteresseerde VMBO-TL (nieuw!),

Havo en VWO- leerlingen zich op kunnen geven. Overigens is er maandag 19 februari van 19.00-21.00 nog een aparte informatieavond voor tto.

 

Naast de vakken en de stromen is er ook aandacht voor “de zorg” die op de RSG wordt geboden, en presenteren de evenementencommissie, de schoolkrant ‘De Skepsis’ en de leerlingenraad zich. Kortom: het bruist deze dagen op de RSG!

 

Graag tot dan!