Vissenkom
maak jij de sprong van groep 8..
naar het VO? Kom bij ons!
Francine
Francine, brugklasleerling
"Ik vind de RSG een toffe school. Het gaat heel anders dan op de basisschool, maar met hulp van mijn mentor was ik snel gewend"
Lotte
Lotte en Tessa,
"Wat wij leuk vinden aan de RSG is dat er zoveel leuke activiteiten worden georganiseerd het hele jaar door"
Joeri
Joeri,
"Voor mij is de RSG een fijne en vertrouwde plek, waar ik me veilig voel"

OPEN HUIS 2018

Het ‘Open Huis’ 2017 van de RSG-Enkhuizen is op: 

 

woensdagavond 8 februari van 19.30 uur tot 21.30 uur (bij voorkeur voor leerlingen en ouders uit Enkhuizen) en

donderdagavond 9 februari van 19.30 uur tot 21.30 uur (bij voorkeur voor leerlingen en ouders uit de omliggende gemeenten).

 

We hebben voor deze spreiding gekozen om een te grote drukte op één moment te voorkomen en zo kunnen we  iedereen zo optimaal mogelijk informeren.

 

Het ‘Open Huis’ wordt op beide dagen centraal geopend door de rector dhr. E. Kramer, waarna dhr. Harlaar (conrector brugklas) een kort woord richt tot de aanstaande brugklasleerlingen.

Bij binnenkomst worden ouders en kinderen verwelkomd door het RSG-huisorkest en enkele solisten o.l.v. muziekdocent  Menno Bruin.

Na de opening krijgt men de gelegenheid om de school te bezichtigen en is er een presentatie van alle vakken die op de RSG worden gegeven.

In de grote aula zijn er demonstraties van de Sportstroom en ook de andere stromen: Science/ICT, Kunst en Cultuur en de Young Life stroom presenteren zich. Een speciale ruimte is ingericht voor het tweetalig onderwijs (tto) waar geïnteresseerde Havo en Vwo- leerlingen zich op kunnen geven. Overigens is er maandagavond 27 februari van 19.00 uur tot 20.30 uur nog een aparte informatieavond voor tto.

 

Naast de vakken en de stromen is er ook aandacht voor “de zorg” die op de RSG wordt geboden, en presenteren de evenementencommissie, de schoolkrant ‘De Skepsis’, de leerlingenraad en de administratie zich.

 

Kortom: het bruist deze dagen op de RSG!