Evenementen

Evenementen & activiteiten

Op de RSG wordt serieus geleerd. Maar op zijn tijd wordt er ook lekker gefeest!

Laten we een paar feestelijke activiteiten noemen. Tijdens het MultiCulti-project ruikt het in de hele school naar bijzondere hapjes uit andere landen.Bij voldoende animo organiseren we voor alle ouders een ouderbal. Lachen kun je op de cabaret-avonden en daarnaast vieren we Halloween, Sinterklaas en Kerst, hebben we een Paasbal voor de leerlingen en een zomerbal. We schenken volop aandacht aan Paarse Vrijdag, Challenge Day en dan is er ook nog een RSG on stage!

 

PAARSE VRIJDAG

PAARSE VRIJDAG 2019

Paarse vrijdag zelf ontvangen we samen met het Be the Change Team iedereen bij de ingang , de paarse loper ligt klaar!

Deze dag vieren we de (seksuele ) diversiteit.

Het zou mooi zijn als alle leerlingen op Paarse vrijdag een paars / roze accent dragen; de regenboogkleuren zijn uiteraard ook geweldig.

Hiermee kunnen we uitdragen dat we een veilige school zijn en dat iedereen kan zijn wie hij/zij is. 

https://mailchi.mp/coc/13-december-is-het-paarse-vrijdag-bestel-nu-het-gratis-paarse-vrijdag-actiepakket?e=233fc0d4d2

 

 

PAARSE VRIJDAG 14 DECEMBER 2018

Een bijzonder duo toert op 14 december, Paarse Vrijdag, langs vier West-Friese scholen. Het gaat om transman Mounir Samuel en de lesbische rapper Kamilia. Zij bezoeken achtereenvolgens de RSG in Enkhuizen, het Horizoncollege en Atlas Werenfridus in Hoorn en tot slot het Martinuscollege in Grootebroek.

Politicoloog Mounir Samuel geniet bekendheid als schrijver en als Midden-Oostendeskundige in verschillende actualiteitenprogramma’s. Hij werd geboren als Mounira en was enige jaren getrouwd met een man ...

Een bijzondere ontmoeting. 

 

 

PAARSE VRIJDAG 2017

Paarse vrijdag, is de dag waarop mensen door het dragen van de kleur paars hun solidariteit kunnen tonen met homo- en biseksuele, lesbische en transgender jongeren. Elk jaar een groot succes op de RSG en een dag waaraan veel aandacht wordt gegeven. We vieren Paarse Vrijdag in de RSG respectweek. Alle brugklasleerlingen maken respectstenen met mooie teksten en waarmee een respectmuur wordt opgebouwd in de grote aula. In 2018 hadden we Bikers4all uitgenodigd. Een groep bikers kwam de grote aula binnenrijden met een geweldige Paarse Harley. Op het podium vroeg de voorzitter Grizz, de aandacht van alle leerlingen. Hij gaf aan hoe belangrijk het is dat we respect hebben voor elkaar en dat iedereen moet kunnen zijn wie hij of zij is. Ook hoe belangrijk het is dat we allemaal verantwoordelijk zijn voor een veilige omgeving en dat pesten nooit geaccepteerd mag worden. Dat we ''op kunnen staan'' voor elkaar. Ook was Daan aanwezig , een held. Hij is transgender en vertelde zijn verhaal op het podium. We vertoonden op groot scherm een foto van hem als jong meisje. De zaal werd echt stil toen hij aangaf hoe belangrijk het voor hem is geweest dat hij geaccepteerd is door vrienden en familie  en dat hij er niet meer zou zijn geweest als dit niet was gebeurd. De bikers stonden in een halve cirkel om hem heen; hiermee droegen ze een hele belangrijke boodschap uit: wij zien jou, beschermen jou en hebben respect voor jou. We konden weer trots zijn op een geslaagde dag, met mooie, bijzondere en lieve mensen. 

 

Daan 

 

 

Ook de Biker4all stichting, bestaande uit bikers die opstaan voor leerlingen die gepest worden of buitengesloten, vormden een halve cirkel om hem heen. Daarmee gaven ze symbolisch het gebaar dat ze hem beschermen. Het was een heel indrukwekkend (kippenvel) moment.

De mannen / vrouwen van de Biker4all stichting kwamen met een paarse Harley Davidson de aula ingereden!

 

 

 

 

 

 

Het was een mooi feest als afsluiting van de RSGay respectweek!

Waar we aandacht geven aan de LHTB groep maar waar de nadruk ligt op het respect voor iedereen.

_____________________________________________________________________________________________________________________ 

 

PAARSE VRIJDAG 2017

In 2017 kreeg de RSG ‘’groots’’ bezoek van Dolly !

Klik hier voor het filmpje!

 

Deze dag werd voor het eerst gehouden in 2010 en vindt in Nederland (en op de RSG!)

plaats op de tweede vrijdag van december.