Evenementen

Jaarlijks wordt er met veel enthousiasme een Multiculti-project georganiseerd voor alle  leerlingen van leerjaar 3.

Op deze dag komen er mensen uit veel verschillende landen om ons kennis te laten maken met hun cultuur.

De leerlingen maken s’ ochtends een wereldreis door van lokaal naar lokaal te reizen waar ze mensen uit verschillende landen ontmoeten.

 

Theatergroep PlayBack speelde op 9 mei bij de RSG Enkhuizen de voorstelling ‘Rijk’, over geld en imago. Eén op de vijf jongeren heeft het thuis financieel moeilijk. Leren jongeren nog wel met geld omgaan? Met de voorstelling ‘Rijk’ maakt Theatergroep PlayBack leerlingen van het voortgezet onderwijs bewust van hun omgang met geld. Door een financiële bijdrage van Rabobank West-Friesland konden vier derdejaars klassen VMBO-leerlingen de voorstelling bijwonen...

Paarse vrijdag, is de dag waarop mensen door het dragen van de kleur paars hun solidariteit kunnen tonen met homo- en biseksuele, lesbische en transgender jongeren. Elk jaar een groot succes op de RSG en een dag waaraan veel aandacht wordt gegeven. Ook dit jaar konden we weer trots zijn op een geslaagde dag, met mooie, bijzondere en lieve mensen.  

 

Ook dit schooljaar organiseren we weer het RSG Snow Camp. Zoals de naam al zegt een snowcamp speciaal georganiseerd voor de leerlingen van het RSG Enkhuizen.

Direct naar de website?: ww.rsgsnowcamp.nl

De RSG staat bekend als een actieve school met veel aandacht voor buitenschoolse activiteiten, schoolfeesten en muzikaal talent! Voor leuke (lipdub)filmpjes of foto's kijk verder: https://youtu.be/m6-rrfzAL04 of ga naar de schoolkrant 

de Skepsis! (helaas zijn de beelden hiervan verwijderd ivm de nieuwe privacy regelgeving.

De informatieve teksten kunt u nog wel lezen).