Evenementen

Evenementen & activiteiten

Op de RSG wordt serieus geleerd. Maar op zijn tijd wordt er ook lekker gefeest!

Laten we een paar feestelijke activiteiten noemen. Tijdens het MultiCulti-project ruikt het in de hele school naar bijzondere hapjes uit andere landen.Bij voldoende animo organiseren we voor alle ouders een ouderbal. Lachen kun je op de cabaret-avonden en daarnaast vieren we Halloween, Sinterklaas en Kerst, hebben we een Paasbal voor de leerlingen en een zomerbal. We schenken volop aandacht aan Paarse Vrijdag, Challenge Day en dan is er ook nog een RSG on stage!

 

Activiteiten: overzicht, films&foto’s

ALGEMEEN / filmpje Kijk mee naar een (lipdub)rondleiding RSG https://youtu.be/qH-Y9Sev-hQ !

Hier kun je zien wat voor leuke activiteten er georganiseerd zijn!! 

 

ALGEMENE JAARPLANNING RSG

 

 

MULTICULTI-PROJECT

Jaarlijks wordt er met veel enthousiasme een Multiculti-project georganiseerd voor alle  leerlingen van leerjaar 3.

Op deze dag komen er mensen uit veel verschillende landen om ons kennis te laten maken met hun cultuur.

De leerlingen maken s’ ochtends een wereldreis door van lokaal naar lokaal te reizen waar ze mensen uit verschillende landen ontmoeten...

Ook praten ze met moslim(a)s en ontvangen we om in gesprek te gaan met vluchtelingen.

De leerlingen kunnen vragen stellen en zo leren over andere culturen en religie. 

S’middags doen de leerlingen een vooraf gekozen workshop. Ze kunnen meedoen met een dans

(Salsa, Afrikaans, Hip HOP, Streetdance, Skate dance, Dance Hall) of muziek maken (Didgeridoo, gitaar op Afrikaans ritme,  Brazilliaans Carnaval, een Rap maken, Djembé) Capoeïra en natuurlijk zijn er ook veel verschillende soorten kookworkshops.

De hele dag ruikt het naar bijzondere kruiden en horen we gezellige klanken door de hele school.

Aan het einde van de dag laten de leerlingen zien op het podium wat ze geleerd hebben; van Afrikaans dansen tot Djembé en kunnen we genieten van het lekkers dat door de mensen van de kookworkshops  is gemaakt. 

Al jaren een heerlijke, leuke dag waar iedereen van geniet!

 

Apres PAASBAL

In de week voor Pasen organiseert de school het (Voorjaars) Apres PAASBAL voor alle leerlingen. 

Een leuke gezellige avond vanaf 20.00 uur - 24.00 uur. 

De entree bedraagt 2,00 euro. Vergeet vooral niet om je pasje mee te nemen!

 

Afbeeldingsresultaat voor pasen

 

 

GALABAL

https://youtu.be/qH-Y9Sev-hQ

Het galabal wordt jaarlijks georganiseerd voor alle eindexamenkandidaten en vindt plaats in de Nieuwe Doelen in Enkhuizen. De entree bedraagt 10,00 euro en dat is inclusief een foto en 2 consumpties. Alle leerlingen zijn uitgenodigd om hun mooiste jurk of smoking aan te trekken en elk jaar is het weer een fantastisch gezicht om de stoet leerlingen op de rode loper voor de Nieuwe Doelen te mogen ontvangen. 

Over de afspraken die gelden ontvangen alle ouders bericht, alsmede over de afspraken die zijn gemaakt met de politie en de Gemeente Enkhuizen. Uiteraard hopen we dat iedereen een fantastische feest mag beleven ter afsluiting van een hopelijk hele mooie middelbare schooltijd!

 

 

SKI-VAKANTIE  

Jaarlijks organiseert de sectie lichamelijke opvoeding het RSG Snowcamp! in de tweede week van de kerstvakantie en de voorjaarsvakantie met klasgenoten naar de sneeuw in Oostenrijk. www.rsgsnowcamp.nl

 

 

Afbeeldingsresultaat voor snowcamp rsg

 

 

OUDERBAL

In maart organiseert COTN (The children of the night) het ouderbal. Het bestuurd wordt gevormd door vier RSG-docenten. Muziek uit de 80s, 90s maar ook de hits van nu worden gedraaid door onze DJ met daarbij een prachtige lichtshow! COTN nodigt u alvast uit op een spetterende avond die u niet mag missen. Voor meer informatie kijk op de volgende website: www.ouderbal.nl

CABARET 

Elk jaar wordt er medio maart een cabaretvoorstelling gegeven door RSG leerlingen. 

Op deze geweldige leuke avonden laten onze RSG leerlingen hun talenten zien. 

Voor alle ouders is er een speciale avond.

 

 

 

MULTICULTI-PROJECT

Jaarlijks wordt er (in mei) met veel enthousiasme een Multiculti-project georganiseerd voor alle  leerlingen van leerjaar 3.

In de jaarplanning staat opgenomen op welke dag dit staat gepland.

Op deze dag komen er mensen uit veel verschillende landen om ons kennis te laten maken met hun cultuur.

De leerlingen maken s’ ochtends een wereldreis door van lokaal naar lokaal te reizen waar ze mensen uit verschillende landen ontmoeten...

Ook praten ze met moslim(a)s en ontvangen we om in gesprek te gaan met vluchtelingen. De leerlingen kunnen vragen stellen en zo leren over andere culturen en religie. S’middags doen de leerlingen een vooraf gekozen workshop. Ze kunnen meedoen met een dans

(Salsa, Afrikaans, Hip HOP, Streetdance, Skate dance, Dance Hall) of muziek maken (Didgeridoo, gitaar op Afrikaans ritme,  Brazilliaans Carnaval, een Rap maken, Djembé) Capoeïra en natuurlijk zijn er ook veel verschillende soorten kookworkshops. De hele dag ruikt het naar bijzondere kruiden en horen we gezellige klanken door de hele school. Aan het einde van de dag laten de leerlingen zien op het podium wat ze geleerd hebben; van Afrikaans dansen tot Djembé en kunnen we genieten van het lekkers dat door de mensen van de kookworkshops  is gemaakt. 

Al jaren een heerlijke, leuke dag waar iedereen van geniet!

 

 

UITREIKING ZILVEREN HARING 

Verse vis met Zilveren Haring, met alle filmpjes! 

De Hollandse Nieuwe ligt ligt vanaf april weer vers in de winkels. Ook bij de RSG is het visseizoen begonnen met de Zilveren Haring.

Dit jaarlijkse filmevenement van Atheneum 5 is voor veel leerlingen een hoogtepunt. De verschillende filmcrews laten tijdens deze avond, vol glitter en glamour, voor de eerste keer zien aan hun jaargenoten, familie en bekenden.  

  

    Afbeeldingsresultaat voor filmrol

 

PAARSE VRIJDAG

Paarse Vrijdag is een dag waarop mensen door het dragen van de kleur paars hun solidariteit kunnen tonen met homo- en biseksuele, lesbische en transgender jongeren..Deze dag werd voor het eerst gehouden in 2010 en is ontstaan nadat uit onderzoek is gebleken dat het op de helft van de scholen niet veilig genoeg was om ''uit de kast te komen'' en het aantal zelfmoorden onder homoseksuele jongeren vijf keer hoger lag dan bij heterojongeren. In 2013 deden 500 van de 680 middelbare scholen mee aan Paarse Vrijdag!

In 2018 kregen we bezoek van Daan. Daan is een jongen uit Hoorn en is Transgender.Hij heeft op het podium zijn verhaal gedaan. Hij is een held! Alle mensen in de zaal waren zeer onder de indruk. Diep respect voor Daan dat hij dit met ons heeft willen (en kunnen) delen!  

 

Ook de Biker4all stichting, bestaande uit bikers die opstaan voor leerlingen die gepest worden of buitengesloten, vormden een halve cirkel om hem heen. Daarmee gaven ze symbolisch het gebaar dat ze hem beschermen. Het was een heel indrukwekkend (kippenvel) moment.

De mannen / vrouwen van de Biker4all stichting kwamen met een paarse Harley Davidson de aula ingereden!

Het was een mooie en indrukwekkende dag met lieve en bijzondere mensen!

Voor een filmpje van het bezoek van Dolly in 2017 ...klik hier! 

 

 

RSG On Stage in februari

Elk jaar wordt er een concert gegeven door RSG leerlingen,waarin zij hun muzikale talenten kunnen laten zien. 

Alle leerlingen en ouders zijn die avond van harte welkom om te komen kijken!

In de jaarplanning staat opgenomen op welke dag dit staat gepland.

 

 

 

HALOWEENFEEST 

Oktober; de bladeren vallen van de boom, de dagen worden donkerder, de wind waait om het huis.........

Dat!.. betekent dat het weer tijd is voor speculaas, knetterend haardvuur, warme sokken en natuurlijk: HAlLOWEEN!

Welkom op het RSG HALLOWEEN feest! 

  

 

SPORT 

Ook wordt er ieder jaar een basketbal-, vol­leybal- en softbaltoernooi gehouden voor de klassen van de onderbouw. Tegen andere scholen wordt vooral gevol­ley­bald en geschaatst. In de kerstva­kan­tie strijdt de beste meisjes-, jongens- en docentenploeg mee in een regionaal volleybaltoernooi en in februari wordt deelgenomen aan de ploegenachtervolging schaatsen. In het najaar wordt meegedaan aan de Hollandia Scholierenloop.

 

  Afbeeldingsresultaat voor volleybal