t-vmbo
Tweetalig VMBO
- kom jij ook?
t-vmbo
Tweetalig VMBO
- kom jij ook?
Yesterday, tomorrow
Het gaat er niet om of je
de beste bent. Het gaat er om of je beter bent dan gisteren. [onbekend]
Vlieg hoog
Vlieg hoog met je VMBO diploma!
The sky is the limit!

Lyceo Examentrainingen

Om ervoor te zorgen dat uw kind zich optimaal kan voorbereiden op de (school)examens, bieden wij de mogelijkheid om een examentraining te volgen. Wij zijn daarom, net als voorgaande jaren, een samenwerking aangegaan met Lyceo. Dit zorgt ervoor dat de examentrainingen plaatsvinden bij ons op school en worden aangeboden tegen een gereduceerd tarief.

 

Ben jij een whizzkid en spreek je vloeiend engels? Of wil je je verbeteren in de engelse taal omdat je het nodig hebt voor je vervolgstudie of je toekomstige beroep? Ga dan voor een internationaal erkend Cambridge English diploma in vmbo 3 en 4.

 

In de loop van het schooljaar wordt door elke afdeling een aantal voorlichtingsavonden georganiseerd.

De informatie heeft in de meeste gevallen betrekking op de gang van zaken tijdens het schooljaar, profielkeuze, sectorkeuze, vakkenpakketkeuze, vervolgopleidingen e.d.

 

Elke afdeling heeft een klankbordgroep die bestaat uit ouders / leerlingen) die worden uitgenodigd mee te praten, te denken en hun visie te delen wat betreft de ontwikkelingen op de betreffende afdeling. Een aantal keer per jaar komt de klankbordgroep bijeen. 

Op de RSG zijn aparte leerdomeinen voor alle onderwijsafdelingen. De leerdomeinen zijn zo ingericht dat er verschillende studieactiviteiten tegelijkertijd kunnen plaatsvinden. De leerlingen kunnen de activiteit kiezen waaraan op dat moment de meeste behoefte bestaat. Leerlingen kunnen hun zo eigen leerstrategie ontwikkelen en vormgeven.

De laatste maanden richting het centraal schriftelijk eindexamen zijn voor veel leerlingen bijzonder spannend. Speciaal voor die leerlingen biedt de firma LYCEO een op maat gemaakt ‘eindsprint-pakket’ aan, afgestemd op de behoeften en wensen van uw kind. Samen met een persoonlijke Lyceo-begeleider wordt gewerkt aan het einddoel: het behalen van het diploma.

 

 

Tijdens speciale dagen worden activiteiten, excursies en/of workshops georganiseerd. Deze dagen worden elk jaar anders georganiseerd zodat daar geen vaste data voor kunnen worden gegeven. Van de leerlingen wordt wel verwacht dat zij aan deze activiteiten meedoen en aanwezig zijn. Meer info over de geplande werkweken leest u op de volgende pagina.

 

Een bedrijf beginnen en de winst? Die gaat naar een goed doel!

Hoe werken aan een eigen bedrijf? Met een ondernemingsplan, taken verdelen, regelen van inkoop en verkoop, reclame maken met flyers en via social media. Het hebben een eigen bedrijf vraagt meer van de leerlingen dan ze hadden verwacht. Een bedrijf hebben, geeft best veel ”kopzorgen”. Hoe draai je op volle toeren mee in de economie?

 

Elke leerling op de RSG heeft een mentor en een ingeroosterd mentoruur per week.

Daarnaast worden met elke leerling afspraken voor individuele gesprekken gemaakt.

De mentor is het aanspreekpunt voor vragen en draagt zorg voor informatie aan de leerlingen.

Een decaan is een docent van de RSG die zich naast zijn lestaak bezighoudt met het verstrekken van adviezen met betrekking tot de (toekomstige) studiemogelijkheden van de leerlingen.

Gedurende de diverse leerjaren krijgt een leerling te maken met 1 (van de 3) decanen van de RSG.

PTA

Programma van Toetsing en Afsluiting. 
In dit officiële document staat alle belangrijke informatie en de vereiste gegevens mbt het onderwijs en het examen van het vmbo 3 en 4.

Tijdens de toetsdagen geldt een speciaal toetsrooster.
Hierin lees je terug wanneer en waar alle toetsen worden afgenomen.

In het vmbo lopen alle leerlingen in leerjaar 3 een week stage.
Deze stage noemen we de snuffelstage.