Anna
Anna,
Ik vond het heel spannend om als ‘enig’ meisje uit mijn klas naar de RSG te gaan... Ik zie mijn ‘oude’ klasgenoten nog steeds, maar ik had ook al heel snel weer leuke nieuwe vriendinnen ontmoet!
Francine
Francine, brugklasleerling
"Ik vind de RSG een toffe school. Het gaat heel anders dan op de basisschool, maar met hulp van mijn mentor was ik snel gewend"
Jouw podium
Maak het gordijn open,
de RSG Enkhuizen is jouw podium!

Elke afdeling heeft een klankbordgroep die bestaat uit ouders / leerlingen) die worden uitgenodigd mee te praten, te denken en hun visie te delen wat betreft de ontwikkelingen op de betreffende afdeling. Een aantal keer per jaar komt de klankbordgroep bijeen.het verslag van november vindt u op de volgende pagina.

Woensdag 7 maart om 19:30 uur wordt de extra klankbordgroep bijeenkomst gepland.

 

Als je straks begint op je nieuwe school, dan heb je natuurlijk ook nieuwe spullen nodig! 

We hebben het alvast even voor je opgezocht en apart genoteerd! Maar...mocht je nog veel meer willen weten dan kun je (bijna) alle informatie terugvinden in de Informatiegids van de RSG!  En anders...mag je het altijd vragen! We helpen je graag! Stuur in dat geval even een mail aan m.broersen@rsg-enkhuizen.nl of bel 0228350800. 

 

Als je op een nieuwe school komt dan is dat best spannend de eerste tijd. Wij vinden het belangrijk dat de leerlingen elkaar snel op een leuke manier leren kennen. Daarom gaat de B1 meteen in de eerste maand van het nieuwe schooljaar een paar dagen met elkaar weg! Klik hier voor de brief voor B1A, B1B, B1C, B1D, B1E en B1F

Klik hier voor de brief van B1G, B1H, B1K, B1L en B1M

Verder zijn er natuurlijk gedurende het jaar nog veel meer excursies! 

 

 

Hoe is de brugklas ingedeeld? Wat zijn heterogene brugklassen nu precies? Hoe moet ik me ziekmelden?

Wat zijn domeinen, mentoruren en wat betekent een FLEX-uur? 

Hoe ziet een lesrooster eruit? Is er aandacht voor ziekte, faalangst en pesten op de RSG? 

Kortom.. lees verder voor de eerste (beknopte) ''startersinformatie'' ! 

Op de RSG zijn aparte leerdomeinen voor alle onderwijsafdelingen. De leerdomeinen zijn zo ingericht dat er verschillende studieactiviteiten tegelijkertijd kunnen plaatsvinden. De leerlingen kunnen de activiteit kiezen waaraan op dat moment de meeste behoefte bestaat. Leerlingen kunnen hun zo eigen leerstijl ontwikkelen en vormgeven.

Elke leerling op de RSG heeft een mentor en een ingeroosterd mentoruur per week.

Daarnaast worden met elke leerling afspraken voor individuele gesprekken gemaakt.

De mentor is het aanspreekpunt voor vragen en draagt zorg voor informatie aan de leerlingen.

Vanuit de RSG wordt in samenwerking met externe organisaties regelmatig voorlichting gegeven en thema-avonden voor ouders georganiseerd.

Deze bijeenkomsten zijn gericht op omgaan met (het gedrag) van pubers of andere zaken waarmee uw zoon of dochter in aanraking zou kunnen komen. 

 

Op 15 november heeft de thema-avond plaatsgevonden over sexting & grooming. Lees meer voor een samenvatting!

Tijdens de toetsdagen geldt een speciaal toetsrooster.
Hierin lees je terug wanneer en waar alle toetsen worden afgenomen.

De zomerschool is bedoeld voor leerlingen uit alle afdelingen.

Op een zomerschool krijgen leerlingen in de zomervakantie intensieve en persoonlijke begeleiding voor 1 vak, zodat ze nog een kans maken alsnog over te gaan. De school bepaalt of een leerling in aanmerking komt hiervoor.