Ath 1
"Het Atheneum is het
academisch voorportaal"
Art
Je omgeving van vandaag...
Art/architecture
...je omgeving van morgen!
Brain
"Education is not the learning
of facts, but the training of the mind to think." - Albert Einstein
Cambridge horizons
Broaden your horizons
with the University of Cambridge International courses
Show me more

Persoonlijke Vorming

Persoonlijke Vorming is in de plaats gekomen van onze oude maatschappelijke stage. Het is een vorm van leren door het doen van vrijwilligerswerk.
Dit doe je voor de ander èn voor je eigen persoonlijke ontwikkeling. De leerling oefent zijn sociale vaardigheden en krijgt binding met, zelfvertrouwen in en meer zicht op de (lokale) samenleving. Voor het doen van de Persoonlijke Vorming word je nooit betaald.

Op de RSG is de Persoonlijke Vorming een verplicht onderdeel van de schoolcarrière. Dit is per school in Nederland anders geregeld.
Voor havo en vwo kennen we dit al vele jaren. Alle leerlingen moeten een vorm van Persoonlijke Vorming doorlopen. De inhoud daarvan wordt overlegd en moet aan een aantal criteria voldoen. De leerling houdt een soort logboek bij.

De vwo- en havo leerlingen starten in klas 4. De havo leerling doet een stage van 30 uur, voor vwo leerlingen is een stage van 40 uur verplicht.

De RSG werkt samen met de vrijwilligerscentrale (VWC). Met een digitale vacaturebank zijn zij een soort stagemakelaar. Voor meer informatie zie www.masvb.nl.