Ath 1
"Het Atheneum is het
academisch voorportaal"
Art
Je omgeving van vandaag...
Art/architecture
...je omgeving van morgen!
Brain
"Education is not the learning
of facts, but the training of the mind to think." - Albert Einstein
Cambridge horizons
Broaden your horizons
with the University of Cambridge International courses
Show me more

Leerdomein

De begeleiding van de leerling staat centraal. Zelfstandig en actief leren kan niet zomaar opeens ontstaan. Voortbouwend op de kennis en vaardigheden uit de basisvorming zullen de leerlingen met steun van mentoren en vakdocenten naar zelfstandigheid geleid worden. Elke leerling heeft een mentor en een ingeroosterd mentoruur per week.

Daarnaast worden met elke leerling afspraken voor individuele gesprekken gemaakt.
Er zijn aparte leerdomeinen voor alle onderwijsafdelingen. De leerdomeinen zijn zo ingericht dat er verschillende studieactiviteiten tegelijkertijd kunnen plaatsvinden. De leerlingen kunnen de activiteit kiezen waaraan op dat moment de meeste behoefte bestaat. Leerlingen kunnen hun eigen leerstijl ontwikkelen en vormgeven.
Leerlingen kunnen afspraken maken met andere leerlingen en kunnen bijna onbeperkt gebruik maken van moderne computers en internetaansluitingen.
Leerlingen krijgen keuzelessen: in de onderbouw loopt dit op van 1 uur naar 3 uur per week en in de bovenbouw krijgen leerlingen elke dag een keuzeles.
Dit zijn speciaal ingeroosterde uren waarin een leerling kan kiezen voor welk vak hij/zij ondersteuning wil. Ook kan de leerling ervoor kiezen zelfstandig verder te werken aan een vak naar keuze. De docenten zijn zo ingeroosterd dat elk vak een of meerdere keren per week gekozen kan worden. Op deze manier kan een leerling zelf bepalen wanneer hij/zij extra aandacht aan een moeilijk vak wil geven. Onze leerdomeinen geven voor deze aanpak meer dan genoeg ruimte.