Ath 1
"Het Atheneum is het
academisch voorportaal"
Art
Je omgeving van vandaag...
Art/architecture
...je omgeving van morgen!
Brain
"Education is not the learning
of facts, but the training of the mind to think." - Albert Einstein
Cambridge horizons
Broaden your horizons
with the University of Cambridge International courses
Show me more

Cambridge General English

 

Het Cambridge General English programma op het atheneum

 

De Engelse taal neemt een steeds grotere plaats in binnen het Nederlandse bedrijfsleven, het onderwijs en onze maatschappij. Deze ontwikkeling wordt weerspiegeld in de toelatingseisen die instellingen voor hoger en universitair onderwijs aan toekomstige studenten stellen.

 

De Cambridge General English opleiding ( hieronder verwijzen we naar dit programma als CGE) geniet, mede hierdoor, een grote populariteit. In de afgelopen jaren heeft een groeiend aantal atheneum leerlingen zich bij ons aangemeld en met succes het Cambridge English examen afgerond. Veel leerlingen hebben deelgenomen aan één van de vijf examens ( First, Advanced, Proficiency, Business Vantage en Business Higher) van het Regional Cambridge Exams Centre in Alkmaar.

 

In atheneum 4 en 5 volg je een tweejarig programma dat je voorbereidt op één van de CGE examens. In atheneum 4 volgen alle leerlingen tot de kerst een gezamenlijk programma. Na de kerst wordt het programma gesplitst in twee stromen: Advanced en Proficiency.

In atheneum 6 is het voor excellente en gemotiveerde leerlingen mogelijk zich op individuele basis voor te bereiden op een hoger CGE examen of op de Cambridge English Business Examens.

 

Het examen

De Cambridge Advanced en Proficiency examens bestaan uit 4 onderdelen: academisch schrijven & spreken, luisteren en een gecombineerd lees- en grammatica/idioom examen. Tijdens het CGE programma krijg je 3 uur les per week in alle onderdelen. Daarnaast wordt in de les veel aandacht besteed aan de literatuur, de cultuur en de actualiteit van de Engelstalige wereld.

 

De werkweek

Tijdens de werkweek in atheneum 5 gaan de Cambridge English leerlingen op studiereis naar het Engelstalige Malta, de mainstream leerlingen reizen af naar Berlijn. Op Malta worden de Cambridge English leerlingen ondergedompeld in de internationale cultuur van het eiland. Daarnaast volgen zij Cambridge English lessen aan een gerenommeerd taleninstituut ter voorbereiding op de Cambridge English examens in juni.

 

De toelatingseisen

De CGE opleiding is toegankelijk voor zowel DLE als mainstream leerlingen.

Hier zijn echter wel eisen aan verbonden:

 

  • Voor DLE leerlingen: een goed afgerond DLE examen en een gemiddelde van een 70 of hoger voor het vak Engels
  • Voor mainstream leerlingen: een met goed gevolg afgelegd Anglia Advanced examen in april 2019, en een gemiddelde van een 80 of hoger voor het vak Engels
  • Het maken van een schrijfopdracht in mei 2019, uiteraard in het Engels
  • Instroom van Havo 5 leerlingen wordt op individuele basis beoordeeld.

 

Er zijn kosten verbonden aan het volgen van de opleiding. Het overzicht van de kosten kun je vinden in de schoolgids van de RSG Enkhuizen.

 

The Cambridge General English Department

 

De Cambridge opleidingen worden gegeven door de volgende docenten: mevrouw drs. K. Koning ( atheneum Advanced en Proficiency), mevr. Drs. F. Pieters (atheneum Advanced en Proficiency).

 

Voor meer informatie over de toelatingsprocedure en het Cambridge programma op het atheneum kunt u zich wenden tot de Cambridge Exams Coordinator mevrouw drs. F. Pieters.