Ath 1
"Het Atheneum is het
academisch voorportaal"
Art
Je omgeving van vandaag...
Art/architecture
...je omgeving van morgen!
Brain
"Education is not the learning
of facts, but the training of the mind to think." - Albert Einstein
Cambridge horizons
Broaden your horizons
with the University of Cambridge International courses
Show me more

Lyceo Examentrainingen

Om ervoor te zorgen dat uw kind zich optimaal kan voorbereiden op de (school)examens, bieden wij de mogelijkheid om een examentraining te volgen. Wij zijn daarom, net als voorgaande jaren, een samenwerking aangegaan met Lyceo. Dit zorgt ervoor dat de examentrainingen plaatsvinden bij ons op school en worden aangeboden tegen een gereduceerd tarief.

 

In de loop van het schooljaar wordt door elke afdeling een aantal voorlichtingsavonden georganiseerd.

De informatie heeft in de meeste gevallen betrekking op de gang van zaken tijdens het schooljaar, profielkeuze, sectorkeuze, vakkenpakketkeuze, vervolgopleidingen e.d.

 

Ben je van plan een engelstalige internationaal georienteerde studie te volgen en wil je je verbeteren in de engelse taal? Denk je aan een stage in het buitenland of wil je gaan backpacken en de wereld ontdekken? Of lees je alleen maar engelstalige boeken en schrijf je korte verhalen in het engels? En kun je wel wat uitdaging in het engels gebruiken? Ga dan voor een internationaal erkend Cambridge English diploma in de bovenbouw van het Atheneum.

 

Elke afdeling heeft een klankbordgroep die bestaat uit ouders / leerlingen die worden uitgenodigd mee te praten, te denken en hun visie te delenwat betreft de ontwikkelingen op de betreffende afdeling. en aantal keer per jaar komt de klankbordgroep bijeen.

PTA

Het Programma van Toetsing en Afsluiting Theoretische leerweg: afgekort het PTA.
In dit (PTA 2020-2021officiële document staan de vereiste gegevens die een leerling en zijn ouder(s)/verzorger(s) behoren te weten over het onderwijs en het examen.

Op de RSG zijn aparte leerdomeinen voor alle onderwijsafdelingen. De leerdomeinen zijn zo ingericht dat er verschillende studieactiviteiten tegelijkertijd kunnen plaatsvinden. De leerlingen kunnen de activiteit kiezen waaraan op dat moment de meeste behoefte bestaat. Leerlingen kunnen hun zo eigen leerstrategie ontwikkelen en vormgeven.

Elke leerling op de RSG heeft een mentor en een ingeroosterd mentoruur per week.

Daarnaast worden met elke leerling afspraken voor individuele gesprekken gemaakt.

De mentor is het aanspreekpunt voor vragen en draagt zorg voor informatie aan de leerlingen.

Een decaan is een docent van de RSG die zich naast zijn lestaak bezighoudt met het verstrekken van adviezen met betrekking tot de (toekomstige) studiemogelijkheden van de leerlingen.

Gedurende de diverse leerjaren krijgt een leerling te maken met 1 (van de 3) decanen van de RSG.

Tijdens de toetsdagen geldt een speciaal toetsrooster.
Hierin lees je terug wanneer en waar alle toetsen worden afgenomen.

Op de RSG is de Persoonlijke Vorming een verplicht onderdeel van de schoolcarrière.

Alle leerlingen moeten een vorm van Persoonlijke Vorming doorlopen.Het is een vorm van leren door het doen van vrijwilligerswerk. Dit doe je voor de ander èn voor je eigen persoonlijke ontwikkeling

Tijdens speciale dagen worden activiteiten, excursies en/of workshops georganiseerd. Deze dagen worden elk jaar anders georganiseerd zodat daar geen vaste data voor kunnen worden gegeven. Van de leerlingen wordt wel verwacht dat zij aan deze activiteiten meedoen en aanwezig zijn