Stromen uitjes van de B1

Op dinsdag 25 juni a.s. gaan alle brugklassers op excursie. Per stroom is gekozen voor een andere bestemming. Hieronder vind je informatie per stroom over de bestemming en vertrektijden, dus kijk goed bij je eigen stroom! Zorg allemaal dat je een kwartier voor vertrek aanwezig bent! Voor alle stromen geldt: neem zelf een lunchpakket, voldoende drinken mee en eventueel zakgeld. De bussen vertrekken vanaf sporthal De Drecht (bij school).


Science & ICT

De leerlingen van Science & ICT brengen een bezoek aan de musea Ripley’s en Nemo. Ripley’s, Believe it or not is een museum waar wetenschappelijke eigenaardigheden te zien zijn, zoals gekrompen mensenschedels en zeldzame dierenskeletten. Daarna vertrekken we naar Nemo. Voor degenen die Nemo nog niet kennen: dit is een museum over wetenschap en technologie. We gaan hier een workshop volgen en er is genoeg tijd om zelf wetenschappelijke experimenten te doen!

We vertrekken om 8.00 uur naar Amsterdam. We worden afgezet bij het Centraal Station en lopen vanaf daar naar Ripley’s. Na het bezoekje aan Ripley’s lopen we naar NEMO. Vergeet niet een lunchpakket mee te nemen!

Schema Science & ICT

08.00 uur: vertrek naar Amsterdam (vanaf parkeerterrein bij sporthal de Drecht)

09.30 uur: Aankomst Centraal station Amsterdam. Vanaf daar gaan we lopen naar Ripley’s (Dam 21).

10.00 uur: Start bij Ripley’s.

11.30 uur: Lopen richting Nemo + broodje eten

12.00 uur: Ontvangst bij Nemo

12.30 – 13.15 uur: Groep 1 workshop ontwerpen

13.15 – 14.45 uur: Groep 1 vrij bezoek Nemo (en broodje verder opeten in de daarvoor bestemde ruimtes)

12.30 – 14.00 uur: Groep 2 vrij bezoek Nemo (en broodje verder opeten in de daarvoor bestemde ruimtes)

14.00 – 14.45 uur: Groep 2 workshop ontwerpen

14.45 – 15.00 uur Afsluiten bij Nemo en lopen naar de bus op Ruiterkade 153 (8 min lopen)

15.15 uur: Terug met de bus naar Enkhuizen

16.30 uur: Aankomst Enkhuizen

Kunst & cultuur

De Kunst & Cultuur leerlingen gaan met de bus naar Amsterdam. We bezoeken Artis en het Wereldmuseum (voorheen Tropenmuseum). Vooraf worden jullie verdeeld in 2 groepen. De ene groep start bij Artis, de andere groep bij het Wereldmuseum en rond de lunch gaan we wisselen. In het Wereldmuseum hebben we een rondleiding en een Capoeira workshop.  Neem een goed gevulde etui en een lunchpakketje mee! Rond 17.00 uur zijn we weer in Enkhuizen.

Schema Kunst & Cultuur
9.00 uur: vertrek naar Amsterdam (vanaf parkeerterrein bij sporthal de Drecht)

15.15 uur: vertrek terug naar Enkhuizen (aankomst rond 17.00 uur)

Sport
Het programma van de Sportstroomleerlingen bestaat uit verschillende onderdelen: Golf op golfbaan de Vlietlanden – Klimmen in Oosterblokker – Beachvolleybal/Padel op de Gouw in Enkhuizen. Het schema vind je in Magister op dinsdag 25 juni.

We starten de dag om 8.00 uur, neem een lunchpakketje en voldoende drinken mee!

Young Life

De leerlingen van de Young Life stroom gaan met de trein naar Amsterdam. We gaan er een leuke actieve ochtend van maken en daarna ergens picknicken. Bij mooi weer kan er in de Amstel worden gezwommen. Aan het einde van de middag bezoeken we Cordaan en daar gaan we ook eten. Doe deze dag sportieve kleding en sneakers aan. Als alle activiteiten rond zijn worden jullie nog beter geïnformeerd!

Meenemen: zwemkleding bij mooi weer, regenjas bij slecht weer!

Schema Young Life

8.55 uur: verzamelen station Enkhuizen

9.09 uur: trein naar Amsterdam Centraal

Bezoek museum, rondvaart

15.00 bezoek Cordaan en eten

We verwachten ongeveer om 20.23 uur weer op het station in Enkhuizen aan te komen

Gerelateerde paginas: